Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο θησαυρός και το χέρι ενός πειρατή που βρέθηκαν σε μια σοφίτα


Πριν λίγες μέρες, η Maria Lopez από την Τάμπα της Φλόριντα βρήκε ένα κουτί στην σοφίτα του παππού της. Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, αλλά το περιεχόμενο του κουτιού ήταν σίγουρα ασυνήθιστο. Περιείχε παλιά νομίσματα, μια οικογενειακή φωτογραφία, ένα χάρτη και ένα κομμένο χέρι που φοράει ένα δαχτυλίδι.



Δείτε ακόμη:
Πώς είναι μια ταριχευμένη καρδιά 800 χρόνων;
Το Χέρι της Δόξας: Η μακάβρια μαγεία των διατηρημένων χεριών
Ένα κουτί που βρέθηκε στα σκουπίδια με απόκοσμες σημειώσεις!


Όταν η Maria και ο Mike ήταν μικροί, ο παππούς τους τους έλεγε ιστορίες για τον πατέρα του, Ernesto Lopez. Τους έλεγε ότι είχε βρει τον θησαυρό του πειρατή Jose Gaspar. Πήγαν το κουτί σε μερικά καταστήματα με αντίκες στην Τάμπα και το περιεχόμενο του περιγράφεται ως "φρικιαστικό και αυθεντικό".


Ο χάρτης εκτιμάται ότι είναι από τα 1930. Δείχνει την περιοχή της Τάμπα. Στον χάρτη είναι σημειωμένη η Lafayette Street. Αργότερα, η οδός άλλαξε όνομα σε Kennedy Boulevard.


Τα νομίσματα πιστεύεται ότι είναι Ισπανικά και Πορτογαλικά από τον 18ο αιώνα. Το δαχτυλίδι στο δάχτυλο του χεριού υπολογίζεται ότι είναι από την ίδια χρονική περίοδο περίπου.


Η οικογένεια Lopez λέει ότι το χέρι μπορεί να ανήκει στον Jose Gaspar, τον θρυλικό πειρατή με βάση την Φλόριντα, ο οποίος αυτοαποκαλούνταν "Gasparilla".

από: wtsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου