Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο μάγος που κατέπληξε τον κόσμο καλώντας πνεύματα και μιλώντας με μούμιες

Ο Thurston αιωρεί μια βοηθό του δημόσια το 1930

Πριν από 100 χρόνια, πριν οι ταινίες και η τηλεόραση γίνουν ο προεπιλεγόμενος τρόπος ψυχαγωγίας μας, τα μαγικά σόου ήταν βασικό μέρος στις σκηνές. Οι θαυματοποιοί ανθούσαν, αλλά κανένας περισσότερο από ό, τι ο Howard Thurston, του οποίου οι εμφανίσεις, σε συνδυασμό με όμορφες γυναίκες και ακροβατικά ζωής ή θανάτου, άφηναν το κοινό έκπληκτο.



Αφίσες σαν και αυτήν από το 1915 συνέδεε τον Thurston με τον Πνευματισμό

Ο Thurston εισήγαγε στο κοινό τα μαγικά κόλπα που σήμερα φαίνονται κλισέ: Έγινε διάσημος επειδή πριόνιζε και έκοβε στη μέση γυναίκες, έκανε τραπουλόχαρτα να σηκώνονται από την τράπουλα, έβγαζε κουνέλια από τα παλτά του ακροατηρίου και έκανε τις βοηθούς του να αιωρούνται πάνω από τη σκηνή.

Ο Thurston εκτελεί το Disembodied Princess Illusion, μια εκδοχή του κόλπου με το πριόνι, το 1931

Πριν από τα μεγάλα ονόματα όπως ο David Blaine ή ακόμα και ο Χάρι Χουντίνι, ο Thurston ήταν ο μεγαλύτερος μάγος του κόσμου. Μια νέα έκθεση στο Morbid Anatomy Museum του Μπρούκλιν αποκαθιστά την ιστορία με μια ματιά στην πρωτοπόρα κληρονομιά του Thurston και την απόκοσμη γοητεία της μαγείας των παραστάσεών του.

Η φωτογραφία, περίπου από το 1916, απεικονίζει ένα χέρι που βγαίνει από το σκοτάδι προς τον Thurston

Ολόκληρη η ιστορία στο collectors weekly

Το Sword Box Illusion ήταν ακόμα ένα κόλπο που προκαλούσε θέτοντας όμορφες γυναίκες σε θανάσιμο κίνδυνο

Αριστερά: το Vivisection Illusion του Thurston, περίπου 1935. Δεξιά, ο Thurston έβγαζε κουνέλια από τα καπέλα και τα παλτά του κοινού και τα δώριζε στα παιδιά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου