Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Pencil Vania: Ένα κλιμακοστάσιο διακοσμημένο έντεχνα με 185.252 μολύβια


Στο σπίτι της Jaina A. Davis, που βρίσκεται κάπου στο Σαν Φρανσίσκο, υπάρχει ένα 3όροφο κλιμακοστάσιο διακοσμημένο με 185.252 μολύβια. Αποκαλείται "Pencil Vania" (Δάσος των Μολυβιών).
 
 

Ο καλλιτέχνης Jason Mecier πέρασε πέντε χρόνια (1997–2002) δουλεύοντας το "Pencil Vania." Σχεδίασε και εγκατέστησε ο ίδιος όλο το έργο μόνος του.

Πώς συγκεντρώθηκαν όλα αυτά τα μολύβια
Το μεγαλύτερο μέρος των μολυβιών αγοράστηκαν από δύο τοπικά κέντρα επαναχρησιμοποίησης (ανακυκλώσιμα υλικά. Πολλά μολύβια ήταν από κατάλογους προμηθευτών σχολείων και γραφείων (ανάμεσα τους υπήρχαν και πολλά με τυπογραφικά λάθη). Λίγες δεκάδες ήταν κατόπιν παραγγελίας με τα ονόματα φίλων και εμπνευστών, για να ευχαριστήσουν όσους δώρισαν μολύβια. Η Jaina πούλησε αντικείμενα της και ζήτησε σαν αντάλλαγμα μόνο μολύβια. Το σπίτι βρίσκεται κοντά σε δύο σχολεία, οπότε η Jaina έκανε κάθε μέρα περιπάτους και μάζευε πεταμένα μολύβια. Η μητέρα του Jason είναι δασκάλα και του έδωσε ότι σπασμένο μολύβι πετούσαν οι μαθητές της. Ένας φίλος του Jason πήγε από πόρτα σε πόρτα, ζητώντας ανεπιθύμητα μολύβια. Κάποιες φορές έβρισκαν από ανώνυμους κουτιά μολυβιών στο κατώφλι του σπιτιού και πολλοί φίλοι έφερε από τις διακοπές τους μολύβια ως σουβενίρ.


Εκτός από τα μολύβια, στις δημιουργίες υπάρχουν γόμες, ξύστρες, στυλό καθώς και συρραπτικά, χάρακες, διαβήτες και ψαλίδια, ενώ στο κάγκελο υπάρχει μια τεράστια λαστιχένια μπάλα.


Ο Jason και η Jaina γνωρίστηκαν μέσω κοινών φίλων το 1989. Ο Jason συνέβαλε σε ένα περιοδικό που δημοσίευε η Jaina το οποίο είχε ένα θέμα για την γραφική ύλη. Όταν η Jaina αγόρασε το ακίνητο το 1997, προσκάλεσε τον καλλιτέχνη φίλο της να τις πει ιδέες για τον εσωτερικό διάκοσμο. Ο Jason συνέλαβε την ιδέα να συνδέσει όλα τα δωμάτια μέσω του κλιμακοστάσιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου