Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Το Tucker Torpedo που δεν υπήρξε ποτέ


Το Tucker Torpedo είναι ένα από αυτά τα "και αν;" της ιστορίας του αυτοκινήτου. Ο Preston Tucker ήλπιζε να φέρει την επανάσταση στη αυτοκινητοβιομηχανία με ένα αυτοκίνητο που δε θα έμοιαζε με κανένα άλλο. Όμως, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων κατάφερε να κατασκευάσει μόνο 51 αυτοκίνητα πριν κλείσει την επιχείρηση του. Με την πάροδο του χρόνου, έχουν γίνει ιδιαίτερα συλλεκτικά. Το 2012, ένα απ' αυτά πουλήθηκε έναντι 2.650.000 δολαρίων σε μια δημοπρασία.


Το αντίγραφο του Tucker που φαίνεται στις φωτογραφίες μπορεί να είναι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα. Ωστόσο, θα πρέπει να το δούμε με επιείκεια, καθώς το όχημα δεν είναι εξέλιξη του κλασικού Tucker 48 (γνωστός και ως "Torpedo") του 1948. Αντ' αυτού, επιχειρεί να αναπαράγει ένα προηγούμενο πρωτότυπο από το 1946, που διέθετε αυτήν την παράξενη, μούρη-τρίαινα.


Κάτω από όλες τις τρελές αλλαγές είναι ένα Buick Riviera του 1971 που τροφοδοτείται από μια έναν 7,5 λίτρων Buick V8. Μερικές από τις πιο περίεργες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τα εμπρός φτερά που γυρίζουν με τους τροχούς και το πτερύγιο στο πίσω τμήμα. Και οι τρεις προβολείς δουλεύουν, αλλά το ένα στη μέση είναι μόνο για τη μεγάλη σκάλα. Τα μικρά αρθρωτά τμήματα στην οροφή ανοίγουν για να μην χτυπήσει ο οδηγός το κεφάλι του όταν έμπαινε ή έβγαινε στο αυτοκίνητο.από: auto blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου