Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το Tucker Torpedo που δεν υπήρξε ποτέ


Το Tucker Torpedo είναι ένα από αυτά τα "και αν;" της ιστορίας του αυτοκινήτου.Ο Preston Tucker ήλπιζε να φέρει την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία με ένα αυτοκίνητο που δε θα έμοιαζε με κανένα άλλο. Όμως, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων κατάφερε να κατασκευάσει μόνο 51 αυτοκίνητα πριν κλείσει την επιχείρηση του. Με την πάροδο του χρόνου, έχουν γίνει ιδιαίτερα συλλεκτικά. Το 2012, ένα απ' αυτά πουλήθηκε έναντι 2.650.000 δολαρίων σε μια δημοπρασία.


Το αντίγραφο του Tucker (αυτό στις φωτογραφίες) μπορεί να είναι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα. Ωστόσο, θα πρέπει να το δούμε με επιείκεια, καθώς το όχημα δεν είναι εξέλιξη του κλασικού Tucker 48 (γνωστός και ως "Torpedo") του 1948. Αντ' αυτού, επιχειρεί να αναπαράγει ένα προηγούμενο πρωτότυπο από το 1946, που διέθετε αυτήν την παράξενη, μούρη-τρίαινα.


Κάτω από όλες τις τρελές αλλαγές είναι ένα Buick Riviera του 1971 που τροφοδοτείται από έναν 7,5 λίτρων Buick V8. Μερικές από τις πιο περίεργες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τα εμπρός φτερά που γυρίζουν με τους τροχούς και το πτερύγιο στο πίσω τμήμα. Και οι τρεις προβολείς δουλεύουν, αλλά ο ένας στη μέση είναι μόνο για τη μεγάλη σκάλα. Τα μικρά αρθρωτά τμήματα στην οροφή ανοίγουν για να μην χτυπήσει ο οδηγός το κεφάλι του όταν μπαίνει ή βγαίνει στο αυτοκίνητο.από: auto blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου