Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του φεγγαριού από έναν αυτοδίδακτο αστροφωτογράφο


Είναι εκπληκτικό το τι φωτογραφίες του διαστήματος μπορούν να δημιουργήσουν οι ερασιτέχνες φωτογράφοι από τις αυλές τους σήμερα. Για παράδειγμα, η πιο πάνω, υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του φεγγαριού που τράβηξε την περασμένη εβδομάδα ο Πολωνός φωτογράφος Bartosz Wojczyński, που αποτελεί μια σύνθεση (stacking) από 32.000 ξεχωριστές φωτογραφίες.Ο ίδιος λέει ότι χρησιμοποίησε "προηγμένες τεχνολογία για τις λήψεις και τεχνικές επεξεργασίας".

Χρειάστηκε περίπου 28 λεπτά για να τραβήξει τις 32.000 φωτογραφίες, συνολικού μεγέθους 73.5 gigabytes, με τη χρήση μιας κάμερας ZWO ASI174MM, μερικών φίλτρων και του τηλεσκοπίου Celestron C9.25 (ισοδυναμεί με έναν φακό κάμερας 2350mm f/10). Όλος ο εξοπλισμός κοστίζει περίπου 3.500 δολάρια.

Η φωτογράφηση έγινε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του στο Piekary Śląskie της Πολωνίας.

Αφού τράβηξε τις χιλιάδες εικόνες, ο Wojczyński πέρασε άλλες 5-6 ώρες για την επεξεργασία των εικόνων δημιουργώντας μια τελική εικόνα 14 megapixel.

Δείτε εδώ την αρχική εικόνα στην πλήρη ανάλυσή της.

Λεπτομέρειες της φωτογραφίας:
Του ίδιο είναι και αυτή η εικόνα, έκθεσης έξι ωρών, του βόρειου πόλου. Τράβηξε 620 ξεχωριστές εικόνες έκθεσης 35 δευτερολέπτων η κάθε μια με τη χρήση μιας Nikon D5100 και του φακού Samyang 10mm, με ISO 1600 και f/4.8.

Δείτε την εδώ σε πλήρη ανάλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου