Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Το μικρότερο πάρκο του κόσμου έχει διάμετρο μόλις 60 εκατοστά


Το Mill Ends Park στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, έχει διάμετρο μόλις 60 εκατοστά ενώ όλα τα λουλούδια που διαθέτει είναι μόλις μια γλάστρα. Εδώ και 40 χρόνια, οι ντόπιοι γιορτάζουν αυτή την μικροσκοπική τρύπα γης ως το μικρότερο πάρκο στον κόσμο και μάλιστα διαθέτουν πιστοποιητικό από το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness.
 
 


Αρχικά, στο μέρος θα στηνόταν μια κολόνα φωτισμού. Όταν τελικά δεν μπήκε η κολόνα και άρχισαν να εμφανίζονται ζιζάνια στο άνοιγμα, ένας αρθρογράφος ονόματι Dick Fagan, μιας τοπικής εφημερίδας, τα γραφεία της οποίας ήταν ακριβώς απέναντι από την τρύπα, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να φυτέψει λουλούδια.


Ο αρθρογράφος έγραψε μια δημοφιλή στήλη που ονομάστηκε Mill Ends (η ακατέργαστη ξυλεία που έχει απομείνει στο υλοτομείο) και άρχισε να χρησιμοποιεί αυτή τη στήλη για να περιγράψει το πάρκο και τα διάφορα "γεγονότα" που συνέβησαν εκεί. Ο ίδιος άρχισε να αποκαλεί το μέρος ως "το μικρότερο πάρκο του κόσμου". Το πάρκο αφιερώθηκε, δύο χρόνια αργότερα, στην Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, το 1948.

Από το Occupy Portland τον Δεκέμβριο του 2011 - φωτογραφία

Από το Occupy Portland τον Δεκέμβριο του 2011 - φωτογραφία

Ο Fagan συνέχισε να γράφει τις ιστορίες του για το πάρκο και τις ζωές των κατοίκων του -κάποιες νεράιδες που ονόμαζε ξωτικά και που μόνο εκείνος μπορούσε να δει. Έγραψε μια ιστορία ότι μια μέρα κοίταξε έξω από το παράθυρο του γραφείου του και είδε ένα ξωτικό να σκάβει στην τρύπα. Αμέσως εκείνος έτρεξε και άρπαξε το ξωτικό και έτσι κέρδισε μια ευχή. Ο Fagan ευχήθηκε για αποκτήσει το δικό του πάρκο, αλλά μιας και δεν προσδιόρισε το μέγεθος του πάρκου, το ξωτικό του έδωσε την τρύπα.


Ο Fagan πέθανε το 1969 από καρκίνο, αλλά το πάρκο συνεχίζει να υπάρχει. Το Mill Ends έγινε επισήμως πάρκο του Δήμου την Ημέρα του Αγ. Πατρικίου το 1976 και μέχρι σήμερα εκεί γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις αυτήν την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου