Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

10 από τις καλύτερες Φωτογραφίες Άγριας Ζωής του 2016


Ο διαγωνισμός Wildlife Photographer of the Year ανακοίνωσε τους νικητές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ο τίτλος του Wildlife Photographer of the Year 2016 απονεμήθηκε στον Αμερικανό φωτογράφο Tim Laman για την φωτογραφία του με τίτλο "Entwined Lives" (φωτογραφία πάνω), με ένα ουρακοτάγκο του Βόρνεο -ένα είδος υπό εξαφάνιση- πάνω από το τροπικό δάσος της Ινδονησίας.

Η φωτογραφία του Laman επιλέχθηκε ανάμεσα σε σχεδόν 50.000 συμμετοχές από φωτογράφους από 95 χώρες.Για να τραβήξει την φωτογραφία, ο Laman ανέβαινε επί τρεις ημέρες, με ένα σχοινί, σε ένα δέντρο ύψους 30 μέτρων, ώστε να τοποθετήσει κάμερες GoPro που θα έλεγχε από απόσταση. Μία από αυτές τις κάμερες τράβηξε τη νικήτρια φωτογραφία του εξαιρετικά σπάνιου ουρακοτάγκου να ανεβαίνει στο δέντρο, ψηλά πάνω από το δάσος.

Ο 16χρονος φωτογράφος Gideon Knight από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέκτησε τον τίτλο του Young Wildlife Photographer of the Year 2016 για την φωτογραφία "The Moon and the Crow" (κάτω).


Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. 100 φωτογραφίες από το φετινό διαγωνισμό θα εκτεθούν στο Μουσείο στην 52η έκθεση φωτογραφίας άγριας ζωής.

Eviction Attempt., Ganesh H Shankar - Birds

The Pangolin Pit, Paul Hilton - Single Image

Star Player, Luis Javier Sandoval - Impressions

Requiem for an Owl, Mats Andersson - Black and White

The Alley Cat, Nayan Khanolkar - Urban

The Sand Canvas, Rudi Sebastian - Details

Snapper Party, Tony Wu - Underwater

Wind Composition, Valter Binotto - Plants and Fungi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου