Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 36




Ο Νταλί σε latte art


Το λιωμένο ρολόι που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι από τον διάσημο πίνακα "Η Εμμονή της Μνήμης" του Σαλβαντόρ Νταλί από το 1931. - από


Μετέωρα: Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας το τοπίο είναι απόκοσμο - Σκέτη μαγεία


από


Οι γίγαντες του πάγου ξυπνάνε...


από


Δύο καλλιτέχνες της Pixar δημιούργησαν ένα μικρού μήκους φιλμ για να δείξουν ότι το animation είναι ένα μέσο για να πεις οποιαδήποτε ιστορία


Borrowed Time from Borrowed Time on Vimeo.

Ένας ξεπερασμένος σερίφης επιστρέφει στα απομεινάρια ενός ατυχήματος που προσπαθεί να ξεχάσει όλη του την ζωή. Κάθε βήμα προς τα εκεί αναβιώνουν μνήμες. Αντιμέτωπος με το λάθος του για άλλη μια φορά, θα πρέπει να βρει τη δύναμη να συνεχίσει.

Το "Borrowed Time" είναι ένα animation μικρού μήκους.


Η τελευταία Mambabatok


The Last Mambabatok from Brent Foster on Vimeo.

Η Apo Whang-Od θεωρείται η τελευταία Mambabatok (καλλιτέχνης του χειροποίητου τατουάζ) του κόσμου της γενιάς της. Στα 99 της -έτσι υπολογίζεται, δηλαδή-, περνάει την παράδοση του τατουάζ σε μια νέα γενιά στη φυλή της, συμπεριλαμβανομένης της ανιψιάς της Grace.

Η παράδοση αυτού του είδους τατουάζ ξεκίνησε ως σύμβολο της υπερηφάνειας των πολεμιστών, καθώς και ομορφιάς για τις γυναίκες στη φυλή Butbut και πλέον έχει λάβει ξεχωριστή θέση στο χωριό Kalinga, που βρίσκεται στα βουνά της επαρχίας Luzon στις Φιλιππίνες.


Καταιγίδες στην Αριζόνα των ΗΠΑ σε 4K Timelapse


Monsoon III (4K) from Mike Olbinski on Vimeo.

Το Monsoon III είναι μια ταινία του Mike Olbinski και δημιουργήθηκε με πάνω από 85.000 frames και 36 ημέρες κυνηγητού καταιγίδων στην Αριζόνα.


Ποιο ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε η ανθρωπότητα;



Ο κόσμος είναι ένα πολύ μεγάλο μέρος. Σήμερα με τις εικόνες που μεταδίδουν οι δορυφόροι μπορεί να είναι τα πάντα στο «πιάτο» μας, ωστόσο μέχρι πριν 200 χρόνια ο πλανήτης μας είχε ακόμα μέρη που δεν είχε πατήσει άνθρωπος.

Βίντεο του, RealLifeLore μας δείχνει πιο ήταν το τελευταίο μέρος που ανακάλυψε ο άνθρωπος μόλις το 1895.


Ψηλές Ουτοπίες που δεν υπήρξαν ποτέ



"Αγοράστε ένα άνετο εξοχικό, στις χαλύβδινες κατασκευές μας, λιγότερο από ένα μίλι πάνω από το Broadway, μόνο δέκα λεπτά με το ασανσέρ. Όλες οι ανέσεις της επαρχίας με κανένα από τα μειονεκτήματα της."



Το 1981, ο James Wines ανακάλυψε ένα διάγραμμα που εμφανίστηκε αρχικά στο περιοδικό Life το 1909 με τίτλο Real Estate Number, που προσπαθούσε να επανασχεδιάσει την έννοια της κοινότητας ή τα κάθετα χωριά. Τα κάθετα χωριά θα οικοδομούνταν με βάση την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις κατασκευές σε σχέση με την λαογραφία της αμερικανικής κουλτούρας και προσπαθούσε να προσελκύσει τμήματα της κοινωνίας που δεν αισθάνονταν άνετα μέσα στις νέες μητροπόλεις. - από


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου