Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ένα σετ σκακιού που αναπαριστά τη Μάχη της Ισσού


Το συγκεκριμένο σετ σκακιού αξίζει 1.650.000 δολάρια, όπως αναφέρει το Forbes.



Δείτε ακόμη:
Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα πιο διάσημα πιόνια σκακιού του κόσμου
10 επιτραπέζια παιχνίδια που έπαιζε ο κόσμος πριν από τον 20ο αιώνα


Το σετ έχει τίτλο η "Μάχη της Ισσού", από τη μάχη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Δαρείου Γ' και των Περσών το 333 π.Χ.. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 20ου αιώνα και κάθε κομμάτι του είναι από χρυσό 14 καρατίων.


Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και ο Δαρείος αναπαριστούν τους βασιλιάδες, ενώ ο περσικός θεός του πολέμου και η Αθηνά τις βασίλισσες. Αν στρίψει κανείς τη βάση του κάθε πιονιού, ενεργοποιείται ένας ειδικός μηχανισμός και το πιόνι ταλαντεύει το σπαθί του ή κουνιούνται τα κουπιά του πλοίου.


Η σκακιέρα δεν υπολείπεται σε δεξιοτεχνία. Η επιφάνειά της είναι από ροζ ροδονίτη και πράσινο μαλαχίτη, ενώ στην περίμετρο της βάσης απεικονίζονται σκηνές από τη μάχη. Ο δημιουργός του σετ χρειάστηκε 14.000 ώρες δουλειάς για να το ολοκληρώσει, σε μια περίοδο δέκα χρόνων.


Το τελικό προϊόν αποτελείται από περίπου 4 κιλά χρυσού 14 καρατίων, 2,26 κιλά χρυσού 24 καρατίων, 11 κιλά ασήμι, 320 γραμμάρια ερυθρού πολύτιμου λίθου καθώς και μαργαριτάρια, χαλαζία και τιρκουάζ.


Η αγορά του σετ, από την M.S. Rau Antiques στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, περιλαμβάνει ένα τραπέζι από μαόνι και δύο δερμάτινες καρέκλες με υφασμάτινη ταπετσαρία του 19ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου