Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ένας δρόμος στη Γαλλία που μπορεί κανείς να οδηγήσει μόνο δύο φορές την ημέρα


Γιατί τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας είναι καλυμμένος από τη θάλασσα




Το Passage du Gois βρίσκεται στη Γαλλία και συνδέει τον κόλπο του Burnёf με το νησί Noirmoutier. Οι οδηγοί μπορούν να οδηγήσουν στο δρόμο μόνο δύο φορές την ημέρα, για μερικές ώρες, προτού εκείνος πλημμυρίσει. Χάρη στην παλίρροια, το Passage du Gois καλύπτεται, για 1,5 έως 4 μέτρα, κάτω από τη θάλασσα.


Πριν την κατασκευή του δρόμου, για να πάει κανείς στο Noirmoutier έπρεπε να χρησιμοποιήσει βάρκα. Ο κόλπος του Burnёf όμως, διαβρώθηκε σταδιακά και σχηματίστηκε ένα υπερυψωμένο μονοπάτι που επέτρεψε στους ανθρώπους και τα ζώα να περνάνε στο νησί. Το 1701, ήταν η πρώτη φορά που καταγράφτηκε αυτό το πέρασμα μήκους 4 χιλιομέτρων σε χάρτη και, περίπου το 1840, ξεκίνησαν τακτικά δρομολόγια αρχικά με άλογο και αργότερα με αυτοκίνητα.


Λόγω των υδάτων, το Passage du Gois γενικά δεν είναι ασφαλές για ταξίδια. Ειδικά πάνελ προειδοποιούν τους ταξιδιώτες αν μπορούν να περάσουν τον δρόμο. Όμως, κάθε χρόνο, υπάρχουν και εκείνοι που αγνοούν αυτές τις προειδοποιήσεις και παγιδεύονται μεταξύ των πλημμυρίδων. Υπάρχουν όμως υπερυψωμένοι πύργοι όπου μπορούν να σταθεί κανείς μέχρι να υποχωρήσει το νερό ή να έρθει κάποιος για να τους πάρει.



από: mymodernmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου