Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: Νο 37


Ο Paddy Hopkirk είχε το νούμερο 37 όταν νίκησε το Monte Carlo Rally με ένα Mini Cooper S το 1964.



Πώς να φτιάξεις ψωμί με ένα ηφαίστειο



Στο Laugarvatn Fontana Spa στην Ισλανδία, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει πώς γίνεται το ισλανδικό ψωμί σίκαλης που ψήνεται με τον παραδοσιακό -απαρχαιωμένο- τρόπο: θάβετε υπόγεια για 24 ώρες.


Χαλαρώστε με μια επίσκεψη στο Kew Gardens... το 1942


World Garden (1942) from British Council Film on Vimeo.

Ο Βασιλικός βοτανικός κήπος του Κιου στο Λονδίνο είναι ένα στολίδι. Οι κήποι άνοιξαν για πρώτη φορά το 1840 και διαθέτουν χιλιάδες δείγματα φυτών μαζί με ερευνητικά εργαστήρια.

Το 1942, ο κινηματογραφιστής Τζέφρι Άνσγουορθ κατέγραψε τους κήπους με Technicolor, ένα από τα πρώτα έργα του (ο οποίος σε μία καριέρα 40 χρόνων, συμμετείχε σε πάνω από 90 ταινίες. Έκανε το ντεμπούτο του ως διευθυντής φωτογραφίας, στην ταινία The People's Land. Μερικές από τις σπουδαίες δουλειές του ήταν το 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος (1967), το Καμπαρέ (1972), το Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές (1974) και το Σούπερμαν (1978)). Λάβετε υπόψη ότι οι βομβαρδισμοί του Λονδίνου (Blitz) σταμάτησαν μόλις τον Μάιο του 1941, οπότε το Κιού βρισκόταν σε μια χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο.


Hum


Hum from Tom Teller on Vimeo.

Ένα μοναχικό ρομπότ που πλένει πιάτα ζει τη ζωή του στο πίσω δωμάτιο ενός εστιατορίου ενημερώνεται για τον κόσμο που υπάρχει πέρα από τους τέσσερις τοίχους του. Με τη βοήθεια ενός μικρού φίλου ελευθερώνεται για να ακολουθήσει το όνειρό του, την εξερεύνηση.


Calanques de Marseille



Calanque ονομάζεται ένα στενό και απότομο τοίχωμα που αναπτύσσεται από ασβεστόλιθο, δολομίτη ή άλλα στρώματα ανθρακικού άλατος και βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου. Στην ταινία, παρουσιάζεται η όμορφη Calanque στη Μασσαλία.


Όταν οι Flintstones διαφήμιζαν τσιγάρα



Είναι ευρέως γνωστό ότι η δεκαετία του 1960 ήταν η δεκαετία της αμφιλεγόμενης διαφήμισης, όταν δεν υπήρχαν "σεξιστικές" διαφημίσεις, αλλά και το κάπνισμα ήταν καλό για την υγεία.

Αυτή η παλιά διαφήμιση λοιπόν με τους Flintstones ήταν από την πρώτη σεζόν στο ABC, όταν η Winston ήταν χορηγός της εκπομπής (μεταξύ άλλων). Οι Flintstones είναι η πρώτη prime time σειρά κινουμένων σχεδίων στην αμερικανική τηλεόραση. Μεταδόθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου του 1960 μέχρι την 1η Απριλίου του 1966 στο ABC.


Κοντινές λήψεις ενός κολιμπρί



Ο φωτογράφος Jess Findlay τράβηξε πρόσφατα αυτό το εκπληκτικό πλάνο ενός κολιμπρί (Panterpe insignis, κοινή ονομασία fiery-throated), ενώ βρισκόταν στα βουνά Ταλαμάνκα στην Κόστα Ρίκα. Η εικόνα είναι αποτέλεσμα εκατοντάδων φωτογραφιών που τράβηξε κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών με τον τηλεφακό του καθώς περίμενε υπομονετικά κάποιο από τα μικρά πουλιά να κουρνιάσουν στη σωστή γωνία. - από


Όταν η φύση νικάει τον πολιτισμό

Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Παρίσι, Γαλλία

Αμπχαζία

Βέλγιο

από


Ένα εκκλησάκι σε μια βελανιδιά στη Σερβία


Πρόκειται για ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον St Pantelija που χτίστηκε στο εσωτερικό μιας αρχαίας βελανιδιάς (το ιερό δέντρο των θεών της βροντής) κοντά στο χωριό Jovac στη νοτιοανατολική Σερβία. Το εκκλησάκι χτίστηκε από κάποιον ντόπιο χωρικό το 1991.


Πλέον, μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν πάνω από 71.000 ιστορικούς χάρτες


Λάτρεις της ιστορίας και της γεωγραφίας σας έχουμε ευχάριστα νέα! Πλέον μπορείτε να βλέπετε και να «κατεβάζετε» χάρτες από την βάση του David Rumsey Map Collection. Η ιστοσελίδα περιέχει πάνω από 71.000 χάρτες και εικόνες από τον 16ο έως τον 21ο αιώνα. - από


Γιατί δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω τα ρολόγια


Τα ξημερώματα της Κυριακής θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω ώστε να ξημερώνει νωρίτερα και να νυχτώνει νωρίτερα.
Μην ξεγελιέστε από το ότι θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνο: η χειμερινή ώρα σημαίνει ότι θα σκοτεινιάζει πολύ νωρίτερα -ακόμη και πριν τις 5 το απόγευμα.
Αρκετά κράτη δεν υιοθετούν τη χειμερινή ώρα, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της θερινής ώρας είναι ασυναγώνιστα και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αλλάζουμε την ώρα κάθε Μάρτιο και Οκτώβριο.
Οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης προβάλλουν μια σειρά από επιχειρήματα που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα που έχει για την οικονομία, τον τουρισμό, ακόμη και τον αθλητισμό η πρωινή έγερση κατά μία ώρα νωρίτερα και η παράταση της μέρας το απόγευμα. - από


Οι 70 μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας με διάσημους


Ο Paul McCartney είναι νεκρός, ο Stevie Wonder δεν είναι τυφλός, η Έμιλι Μπροντέ δεν έγραψε τα Ανεμοδαρμένα Ύψη, ο σκηνοθέτης του Poltergeist είναι ο Steven Spielberg, ο Τζωρτζ Κοσμάτος δεν σκηνοθέτησε τα Σύγκρουση στον πράσινο βάλτο και Ράμπο ΙΙ, δεν έχουν πεθάνει οι Elvis, Michael Jackson, Tupac Shakur και David Bowie, ο Stephen King σκότωσε τον John Lennon, οι Πεφωτισμένοι (Illuminati) ελέγχουν τον εγκέφαλο πολλών διάσημων, και άλλες -όρεξη να έχετε, το άρθρο είναι μεγάλο! - από


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου