Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Το μεγαλύτερο ανθοφόρο φυτό του κόσμου


Πανέμορφα μοβ λουλούδια κρέμονται από τη μεγαλύτερη βιστερία στον κόσμο στην Sierra Madre της Καλιφόρνια



Δείτε ακόμη:
Το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους του κόσμου

Κάθε άνοιξη, ένα καταπληκτικό μοβ πέπλο αναδύεται στη σκιά των βουνών της νότιας Καλιφόρνιας. Αυτή η εντυπωσιακή πολύχρωμη διάταξη είναι χάρη στα όμορφα λουλούδια που ξεπηδούν από τα κλαδιά μιας ειδικής βιστερίας.


Αυτή η υπέροχη "Lavender Lady", όπως την αποκαλούν κάποιοι, είναι το μεγαλύτερο ανθοφόρο φυτό στον κόσμο. Κάθε άνοιξη, πάνω από ένα εκατομμύριο πανέμορφα μοβ άνθη κρέμονται από τα κλαδιά της. Οι σπόροι της προέρχονταν από την Κίνα. Το 1984, δύο ιδιοκτήτες σπιτιών την φύτεψαν για να γιορτάσουν το νέο τους σπίτι.


Κατά μια τραγική στροφή της μοίρας, το wistaria (το συγκεκριμένο φυτό αναφέρεται ως "wistaria" και όχι ως "wisteria") μεγάλωσε τόσο πολύ που κατέστρεψε το σπίτι που φυτεύτηκε για να τιμήσει. Σήμερα, καταλαμβάνει μια έκταση 4 τετ. χιλιομέτρων.


Παρόλο που το Βιβλίο Γκίνες την παραθέτει ως το μεγαλύτερο ανθοφόρο φυτό στον κόσμο, δεν είναι και τόσο εύκολο να την δει κανείς. Επειδή βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση, ο κόσμος μπορεί να την επισκεφθεί μία φορά το χρόνο, τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Wistaria Festival. Αυτή την ημέρα, ολόκληρη η πόλη -μαζί λάτρεις των φυτών που ταξιδεύουν από μακριά- συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν αυτή την τοπική διασημότητα.


από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου