Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Εκεί που δημιουργούνται οι μηχανές από τα όνειρα του Ιουλίου Βερν


Πίσω από τις πόρτες ενός παλιού ναυπηγείου στη Ναντ της Γαλλίας, εδώ και είκοσι χρόνια μια γαλλική ομάδα τεχνιτών συγκολλεί, σφυρηλατεί και λαξεύει κάτι πρωτοφανές, φτιάχνοντας ένα παράξενο μηχανικό σύμπαν, που θα νόμιζες ότι υπήρχε μόνο στις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν, ή στα σκίτσα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.



Δείτε ακόμη:
Ένας περιοδεύων θίασος με γιγαντιαίες μαριονέτες
Η τελευταία εμφάνιση των Γιγαντιαίων Μαριονετών του Royal de Luxe
Les Fêtes de Gayant: μια γιορτή με ξύλινους γίγαντες που γλύτωσαν από τους Ναζί, πολέμους και τη θρησκεία



Δείτε τη Ναντ ως την πρωτεύουσα του steampunk, ένα υποείδος της επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζει φουτουριστική τεχνολογία με τον αισθητικό σχεδιασμό και φιλοσοφία εμπνευσμένα από τις βιομηχανικές ατμοκίνητες μηχανές της βικτοριανής εποχής του 19ου αιώνα. Σε ένα νησί στην καρδιά της πόλης, εκεί που κάποτε καθελκύονταν πλοία στον ποταμό Λίγηρα γα να πραγματοποιήσουν ιστορικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, η La Machine εγκαταστήστε ένα κατάστημα στις αποθήκες αυτού του ναυπηγείου. Στο τιμόνι βρίσκονται οι François Delaroziere και Pierre Orefice, οι οποίοι ξεκίνησαν τις καριέρες τους σαν σχεδιαστές θεατρικών σκηνικών.



Στο νησί των μηχανών τους, μπορούμε να δούμε ένα κοπάδι από φανταστικά θηρία που γεννήθηκαν μέσα σε ένα δημιουργικά τρελό σπίτι. Ο Grand Éléphant είναι μια από τις πιο διάσημες δημιουργίες τους. Η αναρρίχηση στον μεταλλικό, κινούμενο καθεδρικό είναι σαν να ταξιδεύει κανείς στον τελευταίο όροφο ενός κινούμενου σπιτιού.



Πάνω από το εργαστήριο της La Machine, από δύο βεράντες, το κοινό μπορεί να δει τους εφευρέτες και τους τεχνίτες εν δράσει καθώς χαράζουν και δημιουργούν τον κόσμο τους από ξύλο και χάλυβα.


Σε μια άλλη αποθήκη, επιλέγουν τους τυχερούς που θα δοκιμάσουν τα πιο πρόσφατα πρωτότυπά τους. Από τα πρώτα σκίτσα ως τα πλήρως λειτουργικά μηχανήματα, ολόκληρη η διαδικασία παρουσιάζεται και μοιράζεται στο ανοιχτό εργαστήριο.



Δουλεύοντας πάντα νέα ευφάνταστα πλάσματα και δημιουργίες ενός εναλλακτικού σύμπαντος, το Les Machines de L'Ile λειτουργεί σαν ένα εναλλακτικό και συνεχώς εξελισσόμενο θεματικό πάρκο.


Η κολεκτίβα συνεχώς στρατολογεί κόσμο. Επί του παρόντος, στη σελίδα προσλήψεων της La Machine μπορεί κανείς να βρει ένα ευρύ φάσμα θέσεων, από πιλότο/ μηχανικό που μπορεί να χειριστεί τον δράκο τους μέχρι μηχανικό υδραυλικού εξοπλισμού. Η εταιρεία φιλοξενεί επίσης το δικό της φεστιβάλ εφευρετών κάθε χρόνο.


Η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται για να δημιουργήσει το πιο φιλόδοξο και μεγαλύτερο έργο της, ένα γιγαντιαίο μηχανικό δέντρο, που θα είναι σαν μια πραγματική πόλη στον ουρανό. Τα 22 κλαδιά του δέντρου θα έχουν μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο το καθένα και τα μισά από αυτά θα είναι προσβάσιμα με τα πόδια για ανακαλύψεις -σαν διαδοχικούς κρεμαστούς κήπους που συνδέονται μεταξύ τους.


Επίσης, θα μπορεί να μεταφέρει είκοσι επιβάτες τη φορά σε μια κυκλική πτήση. Έχουν σαν στόχο να το ολοκληρώσουν το 2022. Η κολοσσιαία δομή θα βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Λίγηρα, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι που έζησε τα εφηβικά του χρόνια ο Βερν.



Πιθανότατα δεν χρειάζεται να το πω, αλλά, μείνετε συντονισμένοι γι' αυτό...

από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου