Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Ο παλαιότερος σε χρήση τηλεφωνικός αριθμός της Νέας Υόρκης


Αν -λέμε αν- θέλετε να πάτε στη Νέα Υόρκη και χρειάζεστε να κλείσετε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Pennsylvania, απλά καλέστε το 6-5000.



Ο τηλεφωνικός αριθμός του ξενοδοχείου Pennsylvania στη Νέα Υόρκη, το 6-5000, έχει μνημονευτεί από τον τρομπονίστα Γκλεν Μίλερ και την Glenn Miller Orchestra, τον καιρό που οι τηλεφωνικοί αριθμοί στη Νέα Υόρκη χρησιμοποίησαν το όνομα του πλησιέστερου τηλεφωνικού κέντρου. Ο διάσημος αυτός αριθμός εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα.


Το ξενοδοχείο Pennsylvania άνοιξε τις πόρτες του το 1919. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, απέκτησε τον τηλεφωνικό αριθμό "PE6-5000" -σήμερα το "P" και το "E" αντιστοιχούν στο 7 και το 3 αντίστοιχα.

Το λόμπι του ξενοδοχείου

Μέχρι το 1928, το Pennsylvania ήταν το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου, με 2.200 πολυτελή δωμάτια και διέθετε τα πάντα, από οδοντίατρο μέχρι ένα πλήρως λειτουργικό νοσοκομείο. Το ξενοδοχείο ήταν συνώνυμο της πολυτέλειας της Νέας Υόρκης. Το εστιατόριο και η αίθουσα χορού του ξενοδοχείου φιλοξένησε μερικές από τις μεγαλύτερες swing μπάντες της εποχή, μια από τις οποίες ήταν και η ορχήστρα του Γκλεν Μίλερ, ο οποίος διέθετε δωμάτιο από το 1940 έως το 1942. Το 1940, ο Jerry Gray της ορχήστρας του Μίλερ έγραψε ένα τραγούδι που θα κατέγραψε τον τηλεφωνικό αριθμό του ξενοδοχείου στη λαϊκή κουλτούρα. Μάλιστα, μέχρι το 2012, όσοι έπαιρναν το ξενοδοχείο άκουγαν την εν λόγω μελωδία μέχρι να απαντήσει το τηλεφωνικό κέντρο.

Το λόμπι στις ένδοξες μέρες του ξενοδοχείου

Ο Γκλεν Μίλερ και η ορχήστρα του στο Cafe Rouge του ξενοδοχείου

Σήμερα, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια κάπως λυπηρή κατάσταση και το έχουν επισκιάσει άλλα πολυτελή ξενοδοχεία. Η αίθουσα χορού δεν χρησιμοποιείται πλέον και δεν είναι προσβάσιμη από το ξενοδοχείο. Χρησιμοποιείται περιστασιακά για εκδηλώσεις όπως η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ή, πρόσφατα, την παρουσίαση ενός παπουτσιού του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά ως επί το πλείστον, παραμένει άδειο και εγκαταλελειμμένο. Μάλιστα, το 2013, οι σημερινοί ιδιοκτήτες του σχεδίαζαν να το κατεδαφίσουν.

Το Cafe Rouge

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου