Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ένας πράσινος λαβύρινθος γεμάτος με τοξικά φυτά


Ο Jardín Botánico Atlántico, δηλαδή Βοτανικός Κήπος του Ατλαντικού, στην πόλη Χιχόν στην βορειοανατολική Ισπανία εγκαινιάστηκε το 2003, καθιστώντας τον τον πρώτο κήπο του είδους στην περιοχή.



Άγριες σαύρες στον κήπο

Ένα από τα τοξικά φυτά του λαβύρινθου

Ο καταπράσινος χώρος είναι αφιερωμένος στη διατήρηση και μελέτη της ενδημικής χλωρίδας των δασών στην ισπανική ακτή του Ατλαντικού. Ο κήπος διαθέτει περισσότερα από 30.000.

Η γέφυρα του κήπου

Μπιγκόνιες

Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του κήπου είναι ο πέτρινος λαβύρινθος του κήπου. Μέσα στα τείχη του υπάρχουν τοξικά φυτά όπως στραμώνιο (ή διαβολόχορτο), διάφορα στρυχνοειδή (ομάδα φυτών της οικογένειας των σολανίδων που έχει περισσότερα από 2000 είδη και από τα πιο δημοφιλή τους είναι οι μελιτζάνες, όλα τα είδη της πιπεριάς, οι πατάτες και οι ντομάτες), μπρουγκμάνσια (γνωστή και ως τρομπέτα ή σάλπιγγα των αγγέλων), ανθούριο (γένος φυτών με πάνω από 700 είδη και ανήκει στην οικογένεια των Αροΐδών. Τα άνθη τους μοιάζουν με κρίνα), ακόνιτο (επίσης, λυκοκτόνο και ακονίτης), γερούλια, πικροδάφνες και μανδραγόρας. Πολλά από αυτά τα φυτά μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί στην αρχαία ευρωπαϊκή μαγεία.

Ο κήπος

Η λίμνη

Επίσης, ο κήπος διαθέτει μια λίμνη, ένα μικρό μουσείο με συλλογές σπόρων, μια μονάδα συντήρησης, ένα εκπαιδευτικό τμήμα και ένα εκθεσιακό χώρο.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου