Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ιπτάμενες μηχανές από χαρτόνι, εμπνευσμένες από την Steampunk κουλτούρα


Ο καλλιτέχνης Jeroen van Kesteren περνάει τις ώρες του δημιουργώντας όμορφες και περίτεχνες φανταστικές ιπτάμενες μηχανές και αερόπλοια.





Ο van Kesteren δουλεύει εδώ και χρόνια μια συλλογή περίπλοκων, ιπτάμενων μηχανών του 19ου αιώνα που εμπνέονται από την αισθητική του steampunk. Τα διάφορα αντικείμενα της σειράς του "Orphanage for Lost Adventures" (Ορφανοτροφείο των Χαμένων Περιπετειών) αντικατοπτρίζουν τα νοσταλγικά κειμήλια του νεο-βικτοριανού κινήματος και παρουσιάζουν ρετρό-φουτουριστικές τεχνολογίες που απαντά κανείς στα λογοτεχνικά έργα των Χ. Τζ. Γουέλς και Ιουλίου Βερν.



Κάθε τμήμα της μηχανής είναι προσεκτικά επεξεργασμένο και μοναδικά φανταστικό. Για καθένα από αυτά τα έργα, ο van Kesteren χρειάζεται ένα μήνα για να φτιάξει το οτιδήποτε, από τις μικροσκοπικές οπές στις πτέρυγες, μέχρι τις διάφορες ακτίνες, τους σωλήνες και τις σκάλες. Τα μικροσκοπικά μοντέλα είναι από χαρτί, χαρτόνι, αλουμινόχαρτο και κολλητικές ταινίες. Όταν ένα κομμάτι ολοκληρωθεί έχει ύψος περίπου 40 με 50 εκατοστά.



από: my modern met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου