Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η πιο ακριβή συλλογή ουίσκι του κόσμου


Την 1η Νοεμβρίου, ανακηρύχθηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ότι ένας Βιετναμέζος επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης της πιο πολύτιμης συλλογής ουίσκι στον κόσμο.



Η συλλογή του Viet Nguyen Dinh Tuan εκτιμάται ότι αξίζει σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ (σχεδόν 13 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας ή 16,7 εκατομμύρια δολάρια) από τους ειδικούς της Rare Whisky 101 (RW101). Η συλλογή του κατοίκου της Χο Τσι Μιν (παλαιότερα Σαϊγκόν) αποτελείται από 535 από τα πιο σπάνια, παλαιότερα και καλύτερα σκωτσέζικα και ιαπωνικά ουίσκι του κόσμου.


Στη συλλογή υπάρχει η μοναδική πλήρης σειρά Macallan Fine and Rare, συμπεριλαμβανόμενου ενός "Fine and Rare" του 1926. Μόλις 40 μπουκάλια Macallan παρήχθησαν το 1926. Ο Viet είναι ιδιοκτήτης τριών εξ αυτών. Πρόσφατα, ένα μπουκάλι Macallan του 1926 πουλήθηκε σχεδόν 1,5 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Επίσης, στη συλλογή του Viet υπάρχει ένα από τα μόλις 12 μπουκάλια Bowmore. Ένα τέτοιο μπουκάλι πουλήθηκε πρόσφατα σε μια δημοπρασία έναντι 300.000 λιρών Αγγλίας. Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης ενός από τα μόλις 24 μπουκάλια Springbank του 1919.


Ο Viet συλλέγει σπάνια και vintage μπουκάλια ουίσκι πάνω από 20 χρόνια. Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 500 μπουκάλια, τα οποία είναι ασφαλισμένα σε ένα κατά παραγγελία "whisky lounge" στο σπίτι του, ο Viet λέει ότι θα συνεχίσει να συλλέγει. "Για μένα, η συλλογή ουίσκι είναι το πάθος της ζωής μου. Όποτε έχω ελεύθερη ώρα, ψάχνω στις ιστοσελίδες δημοπρασιών και σε εμπορικές ιστοσελίδες για να βρω γνωστά και σπάνια ουίσκι από όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τη συλλογή μου, δεν έχω καμία πρόθεση να πουλήσω κανένα από αυτά. Καμία φιάλη. Στην πραγματικότητα, θα συνεχίσω να κυνηγάω παλιά και σπάνια μπουκάλια για να τα προσθέσω και να την εμπλουτίσω".

από: bbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου