Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Το "White Christmas" ίσως είναι το πιο στενάχωρο τραγούδι των Χριστουγέννων

Irving Berlin και Ellen MacKay

Αυτές οι μέρες θύμιζαν στον συνθέτη Ίρβινγκ Μπέρλιν τον μικρό γιο του που πέθανε Ανήμερα των Χριστουγέννων το 1928.



Ο αργός, νοσταλγικός και σχεδόν μελαγχολικός τόνος του "White Christmas", γραμμένο από τον Ίρβινγκ Μπέρλιν (Irving Berlin), έρχεται σε αντίθεση με όλα τα χαρούμενα τραγούδια των ημερών.

Η Λίντα Λουίζ Έμμετ (Linda Emmett), μια από τις κόρες του Μπέρλιν, έχει να πει για το πιο δημοφιλή τραγούδι του πατέρα της, "Ξυπνάει αναμνήσεις, το χιόνι, την χριστουγεννιάτικη κάρτα, το έλκηθρο, τα καμπανάκια του έλκηθρου. Ξυπνάει αναμνήσεις και είναι απολύτως κοσμικό".

Το τραγούδι έχει παιχτεί ξανά και ξανά, τραγουδιέται από τον κόσμο ξανά και ξανά και το έχουν ερμηνεύσει πολλοί και διάφοροι καλλιτέχνες. Όμως, λίγα ξέρουμε για την προέλευσή του. Η Έμμετ πιστεύει ότι γράφτηκε το 1938 ή το '39. Ο Jody Rosen, συγγραφέας του βιβλίου για το "White Christmas," θεωρεί ότι ήταν τα Χριστούγεννα το 1937, όταν ο Μπέρλιν ήταν για πρώτη φορά μακριά από την οικογένειά του, ενώ ήταν στα γυρίσματα κάνοντας της ταινίας "Alexander's Ragtime Band", που πήρε το όνομά της από το ομότιτλο τραγούδι του Μπέρλιν του 1911.

Όμως, το πιο πιθανό συναίσθημα πίσω από το τραγούδι το καθιστά πιο θλιβερό.

Τα συναισθήματα του Μπέρλιν για τα Χριστούγεννα ήταν σίγουρα αμφιλεγόμενα. Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1928 έζησε μια μεγάλη τραγωδία όταν πέθανε ο μόλις τριών εβδομάδων γιος του, ο Ίρβινγκ Μπέρλιν ο Νεότερος. Από τότε, κάθε Χριστούγεννα πήγαινε με τη σύζυγός του, Ελλίν Μακέι (Ellen MacKay), στον τάφο του γιου τους.



από: smithsonian mag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου