Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το μοντέλο σιδηρόδρομου του Ροντ Στιούαρτ


Τα τελευταία 26 χρόνια, ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της ροκ Ροντ Στιούαρτ φτιάχνει κρυφά ένα τεράστιο μοντέλο σιδηροδρόμου στη σοφίτα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.




Το μοντέλο καταλαμβάνει έκταση εκτείνεται σε 139,35 τετ μ. (1.500 τετ. πόδια) και βασίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης και του Σικάγου όπως ήταν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1940, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο θρύλος της ροκ σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Railway Modeller. Ο Στιούαρτ έχει ονομάσει το μοντέλο του "Grand Street and Three Rivers City".


Ο Στιούαρτ ξεκίνησε το μοντέλο το 1993 και το συνεχίζει από τότε ανάμεσα στις συναυλίες και τη μουσική. Συχνά, δούλευε τα μοντέλα του ακόμα και όταν ήταν σε κάποια χώρα και έδινε συναυλίες. Ζητούσε από τα ξενοδοχεία επιπλέον δωμάτια, τα οποία άδειαζαν το προσωπικό του ξενοδοχείου και το οποίο του παρείχε ανεμιστήρες για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αέρα και τον εξαερισμό.


Η αγάπη του Στιούαρτ για μοντέλα σιδηροδρόμων ξεκίνησε στην παιδική του ηλικία όταν ζούσε στο Archway Road στο βόρειο Λονδίνο. Σε ηλικία περίπου οκτώ ή εννέα ετών, ενώ ήταν σε διακοπές με τους γονείς του στο Μπόνορ Ρέτζις, είδε μια μακέτα σιδηροδρόμου στην βιτρίνα ενός καταστήματος που πουλούσε μοντέλα σιδηροδρόμου και σκέφτηκε, "μακάρι να μπορούσα να πληρώνομαι να φτιάξω ένα τέτοιο μοντέλο".


Ο Στιούαρτ είπε ότι έχει κατασκευάσει μόνος του το 90% του μοντέλου, εκτός από τα ηλεκτρικά. "Το μόνο πράγμα που δεν ήμουν πολύ καλός, και ακόμα δεν είμαι, είναι τα ηλεκτρικά, οπότε έβαλα κάποιον άλλο να το κάνει αυτό", είπε στο BBC.


από: amusing planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου