Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Το πρώτο πρωτότυπο του Foam Finger


Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπουμε το πρώτο γνωστό πρωτότυπο του γνωστού Foam Finger/Hand.
 
 
 
Δημιουργήθηκε το 1971 από τον μαθητή του γυμνασίου της πόλης Ottumwa στην πολιτεία Άιοβα των ΗΠΑ, Steve Chmelar, ο οποίος δημιούργησε ένα τεράστιο χέρι από πανί και papier-mâché για τους τελικούς μπάσκετ των γυμνασίων της Αϊόβα (μεταξύ των Ottumwa Bulldogs και Davenport West Falcons).

Η φωτογραφία με τον Steve τραβήχτηκε από το Associated Press και δημοσιεύτηκε στην καθημερινή πρωινή εφημερίδα της περιοχής (Des Moines Tribune) και στο ετήσιο βιβλίο των μαθητών του γυμνασίου εκείνη την χρονιά.
 
Φωτογραφία του 2012 του χεριού του 1971, με υπογραφές από μέλη της ομάδας Ottumwa Bulldogs του 1971 - πηγή

Το 1976, ένας καθηγητής σε ένα άλλο γυμνάσιο, ο Geral Fauss, δημιούργησε το δικό του χέρι για να δείξει την υποστήριξή του στην ομάδα του σχολείου όπου δίδασκε και για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε μια λέσχη του σχολείου θα μπορούσε να παράγει η ίδια το χέρι. Για την ακρίβεια, το πρωτότυπο του καθηγητή ήταν κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ και ο ίδιος είχε ζωγραφίσει το "Νο1" στα χρώματα του σχολείου.

Ο Fauss πούλησε πρώτη φορά το χέρι σε έναν αγώνα κολεγιακού αμερικάνικου ποδοσφαίρου (Cotton Bowl) το 1978 στο Ντάλας (Πανεπιστήμιο του Τέξας εναντίον Notre Dame) και μετά ήρθε σε συμφωνία με την εταιρία Spirit Industries για μεγάλη παραγωγή του Foam Hand. Το 1979, η Spirit Industries παρήγαγε την πρώτη έκδοση από αφρό πολυουρεθάνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου