Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ένα μουσείο με τα έργα του H.R. Giger σε ένα μεσαιωνικό χωριό της Ελβετίας

 
Τα παράξενα οράματα του Hans Rudolf Giger βρίσκονται κρυμμένα στο μεσαιωνικό χωριό Γκρυγιέρ.
 
 
 
Στο γραφικό μεσαιωνικό χωριό Γκρυγιέρ στην Ελβετία, μπορεί κανείς να περιπλανηθεί στα λιθόστρωτα δρομάκια, να επισκεφτείτε ένα σατό του Chateau του 11ου αιώνα και να απολαύσει την εκπληκτική πανοραμική θέα της κοιλάδας από τα ιστορικά τείχη του προμαχώνα.
 

 
Ωστόσο, στο χωριό υπάρχει ένα μέρος που έρχεται σε αντίθεση με το ελβετικό τοπίο και κεντρίζει τη σύγχρονη περιέργεια. Πρόκειται για το Μουσείο H.R. Giger.
 
Ο H.R. Giger - πηγή
 
Ίσως, το όνομα Γκίγκερ (H. R. Giger) δε σας λέει τίποτα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι είστε εξοικειωμένοι με τα έργα του, καθώς ήταν ο δημιουργός του εξωγήινου Xenomorph και άλλων τεράτων που πρωταγωνίστησαν στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Alien (1979) του Ρίντλεϊ Σκοτ, μεταξύ πολλών άλλων. Τη δεκαετία του 1990, σε μια έκθεση στο χωριό, ο γεννημένος στην Ελβετία Γκίγκερ το ερωτεύτηκε και σήμερα, μέσα στα μεσαιωνικά τείχη του, στεγάζεται το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην τέχνη του και που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του στον κόσμο.
 
 
Το εσωτερικό του μουσείου σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο. Είναι σκόπιμα σκοτεινό, ζοφερό και ελαφρώς ανατριχιαστικό. Μπαίνοντας κανείς μέσα, είναι σαν να μπαίνει στην φωλιά ενός εξωγήινου. Στο μουσείο υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και έπιπλα που δημιούργησε ο Γκίγκερ ο οποίος, με τα έργα του, διερευνούσε τη σχέση ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα και τις μηχανές.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου