Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πύργος του Άιφελ: Το ψηλότερο σετ της LEGO

 
Η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών LEGO εμπνεύστηκε από τον πραγματικό κόσμο και απέδωσε, σε ένα σύνολο 10.001 τεμαχίων, το LEGO Icons Eiffel Tower, ένα πιστό αντίγραφο του εικονικού παρισινού ορόσημου.
 
 
 
Δείτε ακόμη:

 
Όταν ολοκληρωθεί, ο μίνι πύργος έχει ύψος περίπου 150 εκατοστά και το καθιστά το ψηλότερο σετ της εταιρείας.
 


Ο περίπλοκα μελετημένος σχεδιασμός της LEGO αποτίει φόρο τιμής στην κατασκευή του πραγματικού πύργου από σφυρήλατο σίδερο. Η LEGO λέει ότι οι όσοι επιχειρήσουν να κατασκευάσουν το σετ μπορούν να "αναδημιουργήσουν την ιστορία" στα σπίτια τους, καθώς, ο Πύργος αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά τμήματα με λαβές που στη συνέχεια στερεώνονται το ένα πάνω στο άλλο, όπως ακριβώς κατασκευάστηκε και ο Πύργος. Ο "πιστός σχεδιασμός" περιλαμβάνει καμάρες, εγκάρσιες βάσεις, κιγκλιδώματα, καταστρώματα παρατήρησης, ακόμη και ανελκυστήρα.
 

Όπως παρατήρησε ένας θαυμαστής, τα κομμάτια για τα κιγκλιδώματα στο κατάστρωμα παρατήρησης, στην πραγματικότητα είναι κομμάτια χοτ-ντογκ, κάτι που δείχνει ότι η εταιρεία ασχολείται με την ανακύκλωση.
 

Για την ιστορία, το LEGO Icons Eiffel Tower είναι διαθέσιμο για αγορά στο LEGO Store online έναντι 629,99 δολαρίων, και αν κάποιος το αγοράσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, θα πάρει δώρο ένα επιπλέον σετ LEGO του γραφείου του Άιφελ που βρισκόταν στην κορυφή του Πύργου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου