Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Singer Castle: Το κάστρο που έχτισε ο πρόεδρος της γνωστής εταιρείας ραπτομηχανών σε ένα νησί της Νέας Υόρκης

 
Χτισμένο το 1905 από τον εκκεντρικό μεγιστάνα της ραπτομηχανής Frederick Bourne, το Singer Castle δεσπόζει πάνω από το Dark Island σαν ένα σύγχρονο μεσαιωνικό φρούριο.
 
 
 
Για περισσότερο από έναν αιώνα, το Singer Castle υψώνεται πάνω από τις βραχώδεις ακτές του Dark Island της Νέας Υόρκης. Χτισμένο το 1905 από τον πρόεδρο της εταιρείας ραπτομηχανών Singer, Frederick G. Bourne, το φρούριο αγγλικού και μεσαιωνικού στυλ παραμένει ένα αρχιτεκτονικό θαύμα μέχρι και σήμερα.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί ο Bourne έχτισε το εξοχικό του σε αυτό το στυλ. Από τα μυστικά περάσματα στο μπουντρούμι του, μέχρι τον πολυώροφο πύργο του ρολογιού, που φημολογείται ότι είναι κατασκευασμένος από μασίφ χρυσό, το Singer Castle δεν μοιάζει με κανένα άλλο παλάτι.

Τα χαρακτηριστικά του κάστρου
 
 Ένα από τα τρία υπόστεγα φύλαξης βαρκών


Ο πύργος του ρολογιού
 
Ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά δωμάτια του κάστρου είναι η μεγάλη αίθουσα, η οποία είναι χτισμένη σε μεσαιωνικό στυλ. Μια πανοπλία στέκεται φρουρός ανάμεσα σε πέτρινους τοίχους, αντίκες ραπτομηχανές Singer και ένα τεράστιο μαρμάρινο τζάκι. Είναι ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο το οποίο οι καθρέφτες το κάνουν να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Το κάστρο διαθέτει κάβα, αίθουσα πρωινού και επίσημη τραπεζαρία, στην οποία, κάτω από το τραπέζι υπάρχουν κουμπιά για να καλούν τους υπηρέτες. Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε δωμάτιο διαθέτει ένα κουμπί για να καλούνται οι υπηρέτες, εκτός από τη λεγόμενη "σουίτα της Marjorie" στη νεότερη προσθήκη του κάστρου.

Η τραπεζαρία στο Singer Castle διαθέτει χειροποίητα σκαλιστά τραπέζια και καρέκλες, και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο από σφυρήλατο σίδερο και μπρούτζο.
 


Ο πίνακας που γέρνει
 
Η μεγάλη βιβλιοθήκη έχει τοίχους με επένδυση από ξύλο καρυδιάς και ένα μυστικό πέρασμα για το κελάρι των κρασιών, το οποίο πιθανώς χτίστηκε έτσι ώστε οι υπηρέτες να μπορούν να παραδώσουν το ποτό σε χρόνο ρεκόρ. Επίσης, υπάρχει ένας πίνακας που γέρνει ώστε, κάποιος πίσω από αυτόν, να μπορεί να κατασκοπεύσει στο δωμάτιο.

Η βιβλιοθήκη φιλοξενεί βιβλία από τις προσωπικές συλλογές των προηγούμενων ιδιοκτητών, στις οποίες περιλαμβάνονται η οικογένεια Bourne, ο Δρ Harold Martin, και ο σημερινός ιδιοκτήτης της, ο Γερμανός επιχειρηματίας Farhad Vladi.

Επιπλέον, το Singer Castle έχει ένα μπουντρούμι που είναι προσβάσιμο μέσω μιας μυστικής διόδου στο γραφείο του Bourne.

Στο εξωτερικό χώρο, υπάρχει γήπεδο σκουός, κήπος με τριαντάφυλλα και τρία υπόστεγα φύλαξης βαρκών -το ένα αρκετά μεγάλο για να στεγάσει ένα γιοτ μήκους 120 ποδιών. Ένα άλλο περιέχει ατμομηχανές και την τεράστια γεννήτρια που τροφοδοτεί ολόκληρο το κάστρο.
 
Το εκκεντρικό όραμα του Frederick Bourne
 

Τα αρχικά χειριστήρια και η γεννήτρια για το νησί βρίσκονται σε ένα από τα υπόστεγα φύλαξης βαρκών
 
Ο Bourne, όταν ήταν ακόμα νεαρός, ξεκίνησε να δουλεύει στην Singer και κατέληξε πρόεδρος της, μια θέση που τον έκανε πολύ πλούσιο.

Το 1902 αγόρασε το Dark Island και το 1905 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Singer Castle. Ο Bourne προσέλαβε Ιταλούς λιθοξόους για να χτίσουν το κάστρο με κόστος περίπου 500.000 δολάρια (περίπου 13 εκατομμύρια σημερινά δολάρια).

Όταν το επισκεπτόταν η οικογένεια Bourne, το κάστρο ονομαζόταν "Οι Πύργοι" που προέρχεται από την έμπνευση που είχε ο αρχιτέκτονας που το σχεδίασε, Ernest Flagg, αφού διάβασε το βιβλίο Woodstock (1826) του Σκωτσέζου μυθιστοριογράφου, θεατρικού συγγραφέα και ποιητή σερ Ουόλτερ Σκοτ -μεταξύ των διάσημων έργων του περιλαμβάνονται τα Ιβανόης, Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, Ρομπ Ρόυ, Η Κυρά της Λίμνης, Ουέιβερλυ, Η Καρδιά του Μιντλόθιαν κ.α. 

Για πολλά χρόνια, η οικογένεια Bourne απολάμβανε το Singer Castle και, μετά τον θάνατό του το 1919, οι κόρες του Marjorie και May συνέχισαν να ζουν εκεί μέχρι το 1961.

Το 1965, το νησί, και επομένως το Singer Castle, πουλήθηκαν έναντι 5.000 δολαρίων σε μια θρησκευτική οργάνωση, η οποία στη συνέχεια το πούλησε στον Farhad Vladi, έναν Γερμανό επιχειρηματία που ίδρυσε μια εταιρεία που πραγματοποιούσε περιηγήσεις στο ιδιωτικό νησί. Από τότε, η εταιρεία του έχει την ιδιοκτησία του παλατιού και της περιοχής.
 
 
από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου