Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Τα "ζωντανά" αλλά εφήμερα σπίτια από δέντρα του Patrick Dougherty

 
Ο Patrick Dougherty είναι ένας καλλιτέχνης που δημιουργεί μεγάλα έργα με το πολύ ασυνήθιστο μέσο των ζωντανών δέντρων.
 
 

Ο Dougherty, που υφαίνει δενδρύλλια που είναι σε ανάπτυξη δημιουργώντας καλύβες, κουκούλια, γιγάντιες στάμνες νερού και ανθρώπινες μορφές, έχει δημιουργήσει πάνω από 200 γλυπτά σε συγκεκριμένες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Το 2015, πολλά από τα Nest Houses, όπως ονομάζονται, συμπεριλήφθηκαν σε εκθέσεις στην πρόσφατα ανακαινισμένη γκαλερί Renwick στην Ουάσιγκτον.
 


Οι φωλιές του σε ανθρώπινο μέγεθος και άλλες δημιουργίες του είναι φτιαγμένες από μια ποικιλία διαφορετικών τύπων δέντρων, συμπεριλαμβανομένων ιτιάς, σημύδας, λεύκας και σφενδάμου. Ο Dougherty τυλίγει τα δενδρύλλια γύρω από έναν σκελετό και δημιουργεί φυσικά καμπυλωτή αφηρημένη τέχνη. Συνήθως, τα δενδρύλλια φτάνουν σε ύψος τα 20 με 40 πόδια.
 

Λόγω της φύσης του μέσου που χρησιμοποιεί, οι εγκαταστάσεις του είναι εφήμερες και δεν διαρκούν πολύ λόγω της αποσύνθεσης.
 

 
Για παράδειγμα, οι καλύβες που φαίνονται στις φωτογραφίες πιο πάνω, δεν υπάρχουν πια. Αυτό το συγκεκριμένο έργο στήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ιντιάνα και η συγκομιδή των δενδρυλλίων έγινε τόσο από τον Dougherty, όσο και από εθελοντές φοιτητές. Οι καλύβες διέθεταν πόρτες και παράθυρα και μπορούσε κανείς να μπει μέσα.
 

 
από: atlas obscura , όλες οι φωτογραφίες από: stickwork.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου