Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ο χάρτης της κοινωνικής δικτύωσης


Οι εικόνες του Eric Fischer απεικονίζουν τη χρήση του Twitter και του Flickr ανά την υφήλιο

Δεν πρόκειται για παράξενες φωτογραφίες φωτισμένων πόλεων αλλά για έναν πρωτότυπο χάρτη της κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο που συνέθεσε ο Ερικ Φίσερ (Eric Fischer) στο Flickr. Συνδυάζοντας δεδομένα από τους χρήστες του δικτυακού τόπου αποθήκευσης και παρουσίασης φωτογραφικού υλικού Flickr και του δικτυακού τόπου κοινωνικών επαφών Twitter ο κ. Φίσερ παρουσιάζει την «εξάπλωσή» τους σε διάφορες μητροπόλεις αλλά και στον πλανήτη.



Ευρώπη

ΗΠΑ

Ρίο ντε Ζανέιρο

Σιγκαπούρη

Σαν Φρανσίσκο

Οι γαλάζιες κουκκίδες αντιπροσωπεύουν τη χρήση του Twitter και οι κόκκινες αυτή του Flickr. Οι λευκές αντιπροσωπεύουν χρήστες που είναι «δικτυωμένοι» και στους δυο δικτυακούς τόπους ταυτοχρόνως.

Λονδίνο

Ρώμη

Μόσχα

Νέα Υόρκη

Βαρκελώνη

Εκτός από την παρουσία των δυο δημοφιλών ιστοσελίδων οι χάρτες του απεικονίζουν επίσης με έναν διαφορετικό τρόπο την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αν προσέξετε καλά στις πόλεις θα δείτε περισσότερο «κόκκινο» στα μέρη που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες -κάτι το οποίο σημαίνει ότι εκεί οι άνθρωποι που τραβούν φωτογραφίες και τις «ανεβάζουν» επί τόπου στο Flickr υπερτερούν.

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου