Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πέντε ξεχασμένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ

Οι αδελφοί Γκριμ - πηγή

Για κάθε Κοκκινοσκουφίτσα, Χιονάτη ή Ραπουνζέλ υπάρχουν δεκάδες πιο σκοτεινά -και πιο παράξενα- παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Για παράδειγμα είναι ένα με ένα ποντίκι, ένα πουλί και ένα λουκάνικο...

Δείτε μερικά από τα πιο περίεργα παραμύθια των Γκριμ.



Το ποντίκι, το πουλί και το λουκάνικο
Ένα ποντίκι, ένα πουλί και ένα λουκάνικο έστησαν ένα σπίτι μαζί και για λίγο τα πράγματα πήγαιναν καλά. Δουλειά του πουλιού ήταν να πετάει καθημερινά στο δάσος και να φέρνει ξύλα. Το ποντίκι έφερνε νερό, άναβε φωτιά και έβαζε το τραπέζι. Το λουκάνικο μαγείρευε και φρόντιζε τα γεύματά τους να είναι κατάλληλα αρωματισμένα γυρνώντας μέσα τους.

Αλλά μια μέρα, οι φίλοι του πουλιού στο δάσος άρχισαν να το κοροϊδεύουν, ισχυριζόμενοι ότι εκείνο έκανε όλη τη σκληρή δουλειά, ενώ οι άλλοι έμεναν στο σπίτι και χαλάρωναν. Εκείνη την ημέρα γύρισε σπίτι και απαίτησε να δοκιμάσουν ένα πιο δίκαιο σύστημα στις δουλειές και έριξαν κλήρο για να καθορίσουν ποιος θα έκανε τι.

Στο λουκάνικο έπεσε το μάζεμα των ξύλου, αλλά γκρεμίστηκε από ένα σκυλί όταν μπήκε στο δάσος. Στο ποντίκι έλαχε η παρασκευή του γεύματος, αλλά όταν γλίστρησε ανάμεσα στα λαχανικά, όπως έκανε το λουκάνικο, κόλλησε και πέθανε. Και το πουλί έπρεπε να μαζεύει νερό και να ανάβει την φωτιά, αλλά τελικά κατάφερε να βάλει φωτιά στο σπίτι και προσπαθώντας να βγάλει ένα κουβά νερό από το πηγάδι για να την σβήσει, μπλέχτηκε, έπεσε στο πηγάδι και πνίγηκε.


Η γάτα και το ποντίκι συνεταιρίζονται
Μια γάτα έπεισε ένα ποντίκι να μετακομίσει μαζί της και για κάποιο χρονικό διάστημα όλα ήταν καλά. Μέχρις ότου το ποντίκι και η γάτα αποφάσισαν να αποθηκεύσουν ένα βάζο λίπους για τους δύσκολους μήνες, αποθηκεύοντας το βάζο κάτω από το βωμό σε μια κοντινή εκκλησία. Η άπληστη γάτα αποφάσισε μια μέρα να πάει στην εκκλησία και να δοκιμάσει λίπος, λέγοντας στο ποντίκι μια ιστορία ότι τάχα θα γινόταν νονός σε ένα γατάκι και έπρεπε να παρευρεθεί στη βάπτιση. Τρεις φορές δοκίμασε το λίπος, τρεις φορές βάφτισε ένα νεογέννητο γατάκι και τελικά το βάζο άδειασε. Όταν όμως άρχισε να φυσάει κρύος άνεμος γύρω από το σπίτι τους, το ποντίκι πρότεινε ότι ήταν καιρός να σπάσουν το βάζο. Αλλά φτάνοντας στην εκκλησία, το βάζο ήταν άδειο. Το ποντίκι κατάλαβε τι είχε γίνει και έτσι η γάτα το έφαγε.


Riffraff (Οι κακόφημοι)
Ένας κόκορας και μια κότα μεθοκόπησαν, έφτιαξαν ένα φορείο από τσόφλια, με κάποιον τρόπο έβαλαν μια πάπια να το σέρνει, πήραν ένα καρφί και μια βελόνα, που είχε κάμποσες στην τελευταία παμπ, και ξεκίνησαν για ένα πανδοχείο. Όταν η παράξενη παρέα έφτασε στο πανδοχείο, στην αρχή, ο ξενοδόχος δεν ήταν πολύ πρόθυμος να τους αφήσει να μείνουν -φαινόντουσαν λίγο άγριοι. Αλλά του πρόσφεραν ένα αυγό που είχε κάνει η κότα, συν την πάπια για να γλυκάνουν τη συμφωνία, και συμφώνησε.

Το επόμενο πρωί, ο κόκορας και η κότα ξύπνησα νωρίς, έκλεψαν το αυγό και το έφαγαν, έχωσαν την καρφίτσα στην πετσέτα του πανδοχέα και την βελόνα στην πολυθρόνα του και το έσκασαν. Η πάπια, εν τω μεταξύ, είχε πεταχτεί μέχρι το ρυάκι.

Ο πανδοχέας ξύπνησε και έπλυνε το πρόσωπό του, κάνοντας στον εαυτό του μια τρομερή γρατσουνιά από την καρφίτσα στην πετσέτα του, και βρήκε τα τσόφλια στην κουζίνα. Ελπίζοντας να συγκεντρωθεί μετά το φρικτό πρωινό, κάθισε στην πολυθρόνα του, όπου του καρφώθηκε η βελόνα. Τότε ορκίστηκε να μην αφήσει ποτέ ξανά κακόφημα άτομα στο πανδοχείο του.


Η παράξενη γιορτή
Ένα λουκάνικο αίματος κάλεσε ένα λουκάνικο συκωτιού στο σπίτι του για δείπνο και ο καλεσμένος δέχτηκε ευχαρίστως. Αλλά όταν διέσχισε το κατώφλι του σπιτιού του οικοδεσπότη, είδε πολλά παράξενα πράγματα: μια σκούπα και ένα φτυάρι να τσακώνονται στις σκάλες, έναν πίθηκο με μια πληγή στο κεφάλι του και πολλά άλλα. Το καλεσμένο λουκάνικο φοβήθηκε απ' όλα αυτά και όταν μπήκε στο δωμάτιο του οικοδεσπότη, του είπε τι είχε δει. Ο οικοδεσπότης προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε ή απλώς καθησύχασε τις ανησυχίες του καλεσμένου λουκάνικου, πριν πάει στην κουζίνα για να δει το γεύμα. Ενώ το καλεσμένο λουκάνικο ήταν μόνο του στο δωμάτιο, άκουσε μια φωνή: "Επίτρεψέ μου να σε προειδοποιήσω, λουκάνικο, είσαι σε μια αιματηρή δολοφονία. Καλύτερα να φύγεις γρήγορα αν εκτιμάς τη ζωή σου!" Η φωνή δεν χρειάστηκε να προειδοποιήσει το καλεσμένο λουκάνικο δύο φορές. Έφυγε τρέχοντας και δεν σταμάτησε να τρέχει μέχρι που έπεσε στο δρόμο. Όταν γύρισε, μπόρεσε να δει το λουκάνικο οικοδεσπότης ψηλά, στο παράθυρο της σοφίτας, κρατώντας ένα μακρύ, λαμπερό μαχαίρι και να φωνάζει: "Αν σε είχε πιάσει, θα σε είχα!"


Η Hurleburlebutz
Μια φορά κι έναν καιρό, ένας βασιλιάς χάθηκε σε ένα βαθύ δάσος όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένας μικρός λευκός νάνος. Ο νάνος είπε στον βασιλιά ότι θα τον βοηθούσε να βρει το δρόμο του έξω από το δάσος σε αντάλλαγμα όμως ήθελε τη νεώτερη κόρη του βασιλιά. Ο βασιλιάς, που ήταν φοβισμένος στο βαθύ, σκοτεινό δάσος, συμφώνησε. Ο νάνος πήγε με ασφάλεια τον βασιλιά στο κάστρο του και του είπε ότι θα επέστρεφε μια εβδομάδα μετά για την κόρη του.

Φυσικά ο βασιλιάς ήταν λυπημένος -η νεότερη κόρη του ήταν η αγαπημένη του. Αλλά οι κόρες του, αφού τους είπε τι είχε συμφωνήσει, του είπαν να μην ανησυχεί και ότι σύντομα θα απαλλάσσονταν από τον νάνο. Μια εβδομάδα αργότερα, οι κόρες βρήκαν κόρη ανυποψίαστη κόρη ενός αγελαδάρη, την έντυσαν με όμορφα ρούχα και της είπαν να πάει με τον πρώτο που πήγαινε να την φέρει. Το πρόσωπο αυτό ήταν μια αλεπού, που της είπε, "Κάθισε στην ουρά μου, Hurleburlebutz! Φύγαμε για το δάσος!" Εκείνοι έφυγαν, αλλά όταν η αλεπού πρόσταξε την κόρη να βγάλει τις ψείρες από τη γούνα της και εκείνη συμφώνησε πανεύκολα, ήξερε ότι είχε την λάθος κόρη. Γύρισε τότε πίσω στο κάστρο μαζί της. Μια εβδομάδα αργότερα, η αλεπού επέστρεψε και αυτή τη φορά, και αυτή την φορά πήρε την κόρη ενός εκτροφέα χηνών μαζί της στο δάσος. Ξεκίνησε να φύγει πάλι, και πάλι ήξερε ότι είχε την λάθος κόρη. Πίσω στο κάστρο ξανά!

Την τρίτη φορά που επέστρεψε η αλεπού, ο βασιλιάς έδωσε την κόρη του και η αλεπού την πήγε στο δάσος. Αυτή τη φορά, όταν απαίτησε ξεψείριασμα, εκείνη φώναξε: "Είμαι η κόρη του βασιλιά και όμως πρέπει να ξεψειριάσω μια αλεπού!". Τότε ήξερε ότι είχε τη σωστή νύφη και έτσι μεταμορφώθηκε στον μικρό, λευκό νάνο που είχαμε δει στην αρχή της ιστορίας. Το ζευγάρι έζησε μαζί χαρούμενα για λίγο, μέχρι μια μέρα, που ο νάνος της είπε: "Πρέπει να φύγω, αλλά σύντομα θα έρθουν τρία λευκά περιστέρια. Όταν πέσουν στο έδαφος, πιάσε το μεσαίο. Μόλις το πιάσεις, κόψε το κεφάλι του αμέσως. Αλλά πρόσεχε και σιγουρέψου ότι έπιασε το μεσαίο περιστέρι, αλλιώς θα γίνει καταστροφή". Τα περιστέρια ήρθαν, η πριγκίπισσα έπιασε το μεσαίο, έκοψε το κεφάλι του και... καπνός! Εμφανίστηκε ένας όμορφος πρίγκιπας! Ο λευκός νάνος ήταν υπό τα ξόρκι κάποιας μάγισσας και όλη αυτή η ιστορία ήταν ο μόνος τρόπος για να λύσει τα μάγια.

από: mental floss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου