Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Το νησί Padar στην Ινδονησία


Κάποτε κατοικία των δράκων του Κομόντο, αυτό το ονειρικό νησί έχει έναν σπάνιο συνδυασμό παραλιών με λευκή, ροζ και μαύρη άμμο



Το νησί Padar βρίσκεται περίπου 30 χλμ από το Labuan Bajo, ένα ψαροχώρι στο πιο δυτικό άκρο του νησιού Φλόρες της Ινδονησίας. Το Padar είναι μικρό, αλλά είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί του Εθνικού Πάρκου Κομόντο. Κάποτε ήταν γεμάτο από τους τεράστιους δράκους που έδωσαν το όνομά τους στο μέρος.


Το Padar είναι κυρίως καλυμμένο από σαβάνα. Το τοπίο είναι πλαισιωμένο από καταπράσινα βουνά με διάφορα σχήματα. Είναι περιτριγυρισμένο από τρεις τυρκουάζ κολπίσκους και, κατά έναν παράξενο τρόπο, κάθε μια από τις παραλίες των κόλπων έχει άμμο με διαφορετικό χρώμα: η μια είναι λευκή, η άλλη μαύρη και η τρίτη ροζ. Ένας σπάνιος συνδυασμός, αυτού του μοναδικού νησιού.

Η παραλία με την μαύρη άμμο έχει ηφαιστειακή προέλευση. Η ροζ, μια από τις λίγες στον κόσμο, οφείλεται στα κονιορτοποιημένα κόκκινα κοράλλια που έχουν ανακατευτεί με λευκή άμμο. Η λευκή είναι απλά εντυπωσιακή.


Στο Padar υπάρχουν έξι είδη καρχαριών, δύο είδη του σαλαχιού μάντα και πολλά διαφορετικά ερπετά. Κάποτε υπήρχαν τρεις τύποι δράκων Κομόντο εδώ -πηγαίνουν και σήμερα, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται στα νησιά Komodo, Rinca, Gili Montang, Gili Dasami και Flores. Υπάρχουν δελφίνια, περιστασιακά κάποια φάλαινα, γεράκια, αετοί, σαύρες γκέκο, πράσινες χελώνες, αλλά και κάμποσα ακόμα θηλαστικά, για να τρέφονται και οι θηρευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου