Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Οι φωτογραφίες της NASA από την προσσελήνωση σε μια ταινία μικρού μήκους


Οι αποστολές Apollo έχουν τραβήξει την προσοχή όλων όσων ενδιαφέρονται για την σχέση της ανθρωπότητας με το διάστημα. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 1961 υπό τον πρόεδρο Κένεντι, με σκοπό "την προσγείωση του ανθρώπου στη Σελήνη και την επιστροφή του σώου και αβλαβή στη Γη", είναι ένα από τα σύμβολα των προσπαθειών των Αμερικανών να κερδίσουν το διάστημα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.



Ο κινηματογραφιστής Christian Stangl χρειάστηκε 18 μήνες για να δημιουργήσει το Lunar, μια ταινία μικρού μήκους που καταγράφει τον ενθουσιασμό της προσγείωσης σε φεγγάρι. Ο αδερφός του, συνθέτης Wolfgang Stangl, έγραψε το soundtrack.

Με τη χρήση φωτογραφιών του Project Apollo Archive, ο Stangl χρησιμοποίησε χιλιάδες τεχνικές για να φτιάξει αυτό που ονομάζει, "κινούμενο κολάζ". Προκειμένου να ζωντανέψει το αρχειακό υλικό, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο σε πανοραμικές ενώσεις και stop-motion ακολουθίες. Με την ένωση φωτογραφιών κατάφερε να δημιουργήσει ένα πανόραμα από 10 ή και περισσότερες εικόνες. Αυτό επέτρεψε στο Stangl να δείξει γωνίες που διαφορετικά θα ήταν αδύνατες, όπως για παράδειγμα μια προβολή του orbiter του Apollo και της προσκολλημένης σεληνιακής μονάδας στο ίδιο καρέ.

Η αναζήτηση σε πάνω από 14.000 εικόνες από το αρχείο δεν ήταν εύκολο πράγμα, αλλά άξιζε τον κόπο. Ο Stangl εμπνεύστηκε για να ξεκινήσει το project όταν η NASA κυκλοφόρησε τις εικόνες του Apollo Archive τον Ιανουάριο του 2015 και είδε την ποιότητα του περιεχομένου.

Ανοίξτε τα ηχεία σας και ταξιδέψτε!



από: my modern met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου