Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ένα μικροσκοπικό εργαστήρι βιολιών μέσα σε ένα βιολί


Όσο ζούσε η φιλάνθρωπος Pat Arnell στο Τουσόν της Αριζόνα στις ΗΠΑ, συνέλεξε μια μεγάλη ποικιλία από διακοσμητικές, υψηλής ποιότητας μικρογραφίες. Πριν από πέντε χρόνια, η Arnell ξεκίνησε ένα μουσείο για να εκθέσει τη συλλογή της στο κοινό, το Mini Time Machine Museum of Miniature.



Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν, μεταξύ άλλων, και το βιολί της φωτογραφίας, έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη μινιατούρων, W. Foster Tracy. Πρόκειται για μια αναπαράσταση, σε κλίμακα 1:8, ενός εργαστηρίου βιολιών του 19ου αιώνα μέσα σε ένα κανονικό βιολί. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ένα από έξι αντίγραφα που έφτιαξε ο Tracy το 1979.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο Traccy αφαίρεσε το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης του βιολιού και στο εσωτερικό του δημιούργησε το εργαστήριο. Λόγω της έλλειψης χώρου του κανονικού βιολιού, αυτό που φαίνεται εδώ είναι απλά μια φέτα του εργαστηρίου, που αντιπροσωπεύει μόνο έναν τοίχο του ευρύτερου χώρου που εκτείνεται πέρα από τα όρια του σκάφους του βιολιού. Το κομμάτι στηρίζεται σε ένα κομμάτι γκρι μαρμάρου, τεσσάρων ιντσών, στο οποίο ο Traccy χάραξε το όνομά του, τον τίτλο του κομματιού και τη συντομογραφία του South Montrose στην Πενσυλβανίας, εκεί όπου έζησε και εργάστηκε.

Περισσότερα για το βιολί εδώ (αγγλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου