Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τα μικροσκοπικά νεραϊδόσπιτα στη Νήσο του Μαν


Εδώ και λίγες εβδομάδες, μικροσκοπικά, αξιολάτρευτα "νεραϊδόσπιτα" ξεφύτρωναν σε όλη τη Νήσο του Μαν, ένα μικρό νησί που βρίσκεται μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Αυτά τα όμορφα φρούρια και παλάτια έχουν εμφανιστεί σε λαγκάδια, παραλίες, λόφους και τοίχους.





Τα νεραϊδόσπιτα είναι δημιουργίες της σουηδικής καλλιτεχνική ομάδας Anonymouse MMX, η οποία αφήνει μικρογραφίες σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις δημιουργίες της ομάδας υπάρχουν σπίτια για ποντίκια, "το μικρότερο βιβλιοπωλείο στον κόσμο" και ένα μικρό πάρκο ψυχαγωγίας.


Η Νήσος του Μαν έχει μια μακρά ιστορία με νεράιδες και μικροσκοπικούς ανθρώπους. Στον ποταμό Santon Burn υπάρχει μια μικρή γέφυρα που ονομάζεται Fairy Bridge, και όπως αναφέρει η παράδοση, όποιος τη διασχίζει πρέπει να χαιρετάει τις νεράιδες. Όποιος δεν το κάνει, θεωρείται άτυχος.


Ο Yasha Mousekewitz των Anonymouse MMX έμαθε για την παράδοση των νεράιδων στη Νήσο από άλλους ενθουσιώδεις των μινιατούρων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ιστορίες άρεσαν στον Mousekewitz και η ομάδα αποφάσισε να κατασκευάσει τα μικρά σπίτια και να τα τοποθετήσει παντού στο νησί. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από υλικά όπως πέτρα, μαλλί, χαλκό, γυαλί, ακόμη και από συνδετήρες. Έχουν ύψος περίπου 12 ίντσες και κατασκευάστηκαν στο Μάλμε της Σουηδίας, πριν μεταφερθούν στη Νήσο του Μαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου