Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Καλώς ήρθατε στο μικρό, αξιαγάπητο αυστριακό χωριό F*cking


Με μόλις 104 κατοίκους πληθυσμό και μόλις 4 χλμ από τα γερμανικά σύνορα, καλώς ήρθατε στο αυστριακό χωρίο που λέγεται... Fucking.



Το χωρίο με το παράξενο -και αγενές όνομα- (προφέρεται fooking) είναι ένα ήσυχο μέρος. Το μοναδικό έγκλημα που έχει αναφερθεί ποτέ στο χωριό είναι... οι κλοπές των πινακίδων με το όνομα του χωριού. Οι κλοπές των πινακίδων από τους τουρίστες ως σουβενίρ είναι τόσο μεγάλος μπελάς που το 2004 οι κάτοικοί του ψήφισαν ώστε το χωριό να αλλάξει όνομα.

Κάποτε, μέσα σε ένα βράδυ εκλάπησαν και οι τέσσερις πινακίδες του χωριού, η κάθε μια κόστους 300€, οι οποίες αντικαταστάθηκαν μέσω των φόρων που πληρώνουν κάτοικοι του χωριού. Φευ! Οι κάτοικοι ψήφισαν ώστε να παραμείνει το όνομα ως έχει και ο κοινοτάρχης Siegfried Höppl δήλωσε, "όλοι μας ξέρουμε τι σημαίνει στα αγγλικά, αλλά το Fucking είναι Fucking -και θα συνεχίσει να λέγεται Fucking".

Πάντως, οι κάτοικοι του χωριού δεν ήξερα ανέκαθεν τη σήμαινε η λέξη στα αγγλικά.


Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μερικοί Αμερικανοί στρατιώτες με βάση το Σάλτσμπουργκ, 30 χλμ πιο βόρεια, εμφανίστηκαν στο χωριό με το παράξενο όνομα και αμέσως διαδόθηκε η ύπαρξή του. Συνεχώς κατέφθαναν περισσότεροι στρατιώτες ώστε να βγάλουν μια φωτογραφία δίπλα στις πινακίδες με το όνομα του χωριού. Οι Fuckingers, όπως αποκαλούνται οι ντόπιοι, σάστισαν από το ξαφνικό ενδιαφέρον, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει η λέξη. Από τότε, το Fucking έχει σταθερά πολλούς επισκέπτες.

Το χωριό χρονολογείται από τον 6ο αιώνα όταν ιδρύθηκε από έναν Βαυαρό ευγενή, τον Focko. Ο συλλαβισμός του ονόματός του εξελίχτηκε με τα χρόνια και η κατάληξη "-ing" είναι ένα παλιό γερμανικό επίθεμα που υποδεικνύει κάποιον που προέρχεται από τη λέξη ρίζα, δηλαδή το Fucking σημαίνει "(μέρος των) ανθρώπων του Focko".

Ένας ντόπιος, ο Josef Winkler, προσπάθησε να κάνει μια επικερδή επιχείρηση, πουλώντας online (fucking.at) μπλουζάκια με πινακίδες με το όνομα του χωριού ή με ατάκες όπως "I like Fucking in Austria". Δεν τα κατάφερε όμως καθώς οι παραδοσιακοί ντόπιοι δεν το ενέκριναν.

Παρ' όλα αυτά, τον Νοέμβριο του 2009, διεξήχθη στο χωριό το μουσικό φεστιβάλ των F**k Bands, με μπάντες που τα ονόματά τους ήταν F**ked Up, Holy F**k, F**k και F**k Buttons.


Παρά το ότι η περιοχή διαθέτει λίμνες και δάση, οι τουρίστες ενδιαφέρονται περισσότερο για το χωρίο, εκ των οποίων, οι περισσότεροι είναι Άγγλοι. Οι Γερμανοί θέλουν να δουν το σπίτι του Μότσαρτ στο Σάλτσμπουργκ. Οι Αμερικανοί να δουν που γυρίστηκε το Η Μελωδία της Ευτυχίας. Οι Ιάπωνες, τη γενέτειρα του Χίτλερ στο Μπραουνάου αμ Ιν. Αλλά τους Άγγλους τους νοιάζει μόνο το Fucking.

Τον Ιούλιο του 2009 ανακοινώθηκε ότι το χωριό θα εγκαθιστούσε κάμερες ασφαλείας για να εμποδίσουν τις κλοπές των πινακίδων από τους τουρίστες.

Κοντά στο χωριό, υπάρχει ένα βουνό, το όνομα του οποίου είναι και αυτό κάπως... Το βουνό ονομάζεται Wank (που σημαίνει αυνανισμός, αλλά με τη λέξη που ξεκινάει από μα και τελειώνει σε κια...). Εκεί, ένας πιο ανοιχτόμυαλος διευθυντής ενός ξενώνα πιστεύει ότι οι κάτοικοι του Fucking πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δημοτικότητα του χωριού τους.

Η Augustina Lindlbauer, μια ιδιοκτήτρια ενός ξενώνα στο Fucking θυμάται την προσπάθεια που είχε καταβάλει ώστε να εξηγήσει σε μια Βρετανίδα τουρίστρια ότι "δεν υπάρχουν καθόλου Fucking καρτ ποστάλ".


από: messy nessy chic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου