Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ένας καλλιτέχνης πέρασε ένα ολόκληρο χρόνο για να μετατρέψει μια εγκαταλελειμμένη έπαυλη


Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Rone έφερε τις street art προσωπογραφίες του στους τοίχους μια εγκαταλελειμμένης Art Deco έπαυλης.




Το -εγκαταλελειμμένο για 30 χρόνια- τεράστιο αρχοντικό Burnham Beeches, στην πόλη Σέρμπρουκ της Αυστραλίας, είναι το σκηνικό του έργου του Rone με τίτλο Empire. Ο Rone και μια ομάδα εσωτερικών διακοσμητών, ειδικών φωτισμού και σχεδιαστών δούλεψαν για ένα χρόνο, δημιουργώντας μια εμπειρία που έδωσε ζωή στον ξεχασμένο χώρο.



Σε δώδεκα από τα δωμάτια του αρχοντικού, τα πορτρέτα του Rone μοιάζουν σαν φαντάσματα των περασμένων χρόνων. Τα μάτια τους ερευνούν τη σκηνή, ενώ κάθε χώρος επιμελήθηκε σχολαστικά για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ώστε να ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο. Μαζί με τη στυλίστρια εσωτερικών χώρων Carly Spooner, ο Rone βρήκαν πάνω από 500 παλαιά αντικείμενα για να αναδημιουργήσει την ατμόσφαιρα του παρελθόντος του αρχοντικού.



Κάθε δωμάτιο είναι θεματικά συνδεδεμένο με μια εποχή, από τους μπορντό τοίχους της τραπεζαρίας με τα φθινοπωρινά φύλλα, στους ανοιχτόχρωμους βιολετί της κρεβατοκάμαρας και τα ανοιξιάτικα άνθη. Για να συμπληρώσει την οπτική εμπειρία, ο Rone κάλεσε τον συνθέτη Nick Batterham, ο οποίος δημιούργησε ένα soundscape βασισμένο στην καταγραφή του ήχου στο περιβάλλον του αρχοντικού. Ένα άρωμα από την Kat Snowden, ο φωτισμός από τον John McKissock και οι βοτανικές εγκαταστάσεις του Loose Leaf προσθέτουν στο όλο project.



από: mymodernmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου