Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Πολλαπλές εκθέσεις ματιών που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες στην φωτογραφική μηχανή


Η "Eyes" είναι μια συλλογή φωτογραφιών από πολλαπλές εκθέσεις (multiple exposure) του Άγγλου φωτογράφου Ben Dauré. Αυτό που είναι εντυπωσιακό με αυτές τις φωτογραφίες των ανθρώπινων ματιών είναι ότι δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου στην φωτογραφική μηχανή και όχι στο Photoshop.



Ο Dauré τραβάει πρώτα μια macro φωτογραφία ενός ανθρώπινου ματιού ως βασική φωτογραφία και έπειτα κάνει stack φωτογραφίες δασών από πάνω για να πετύχει τα αποτελέσματά του.


"Για να έχω αυτό το εφέ των δασών-φαντασμάτων, τραβάω μια φωτογραφία και περιστρέφω τη μηχανή, λίγο, μέχρι να έχω όλη τη διαδρομή, τραβώντας 9 εκθέσεις στο πάνω από το μάτι. Εργάζομαι από μέσα, οπότε δεν υπερεκθέτω την αρχική φωτογραφία του ματιού", λέει ο Dauré.


Ο φωτογράφος χρησιμοποιεί μια Canon 5D Mark III και τη λειτουργία της Multiple Exposure. Την φωτογραφία του ματιού τη τραβάει με τον φακό Canon 100mm f/2.8L IS Macro με τρία extension tube και δύο φλας Godox AD200. Για τις φωτογραφίες των δασών χρησιμοποιεί φακούς Canon 24-70mm f/2.8L και Canon 70-200mm f/4L IS.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Dauré στην ιστοσελίδα του και το Instagram.


από: petapixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου