Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Nicholas Godejohn: ο διεστραμμένος εραστής της Gypsy Rose Blanchard και δολοφόνος της Dee Dee Blanchard - Μέρος 2ο

Η φωτογραφία της σύλληψης του Nicholas Godejohn

Ο Nicholas Godejohn συναντήθηκε με την Gypsy Rose Blanchard σε μια χριστιανική σελίδα γνωριμιών. Λίγο μετά τις προσωπικές συναντήσεις τους, εκείνη του ζήτησε να δολοφονήσει την ανυπόφορη μητέρα της. Και αυτός το έκανε.



Δείτε και το:
Η ιστορία της Gypsy Rose Blanchard, του "άρρωστου" παιδιού που σκότωσε τη μητέρα του

Ο Nicholas Godejohn ήταν 26 χρονών όταν διέπραξε την πρώτη και μοναδική δολοφονία του. Η σύντομη σχέση του με τη νεαρή, φαινομενικά ανάπηρη Gypsy Rose Blanchard, οδήγησε στη δολοφονία της μητέρας της, Dee Dee Blanchard -και από τότε έγινε διάσημος για την περίεργη και μπερδεμένη ιστορία του.

Όμως, πριν από την εμπλοκή του στην περίεργη ιστορία των Blanchard και τη δολοφονία, ο Godejohn ήταν ήδη βυθισμένος σε ταραγμένα νερά. Ο τότε 23χρονος από το Ουισκόνσιν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και ποινικό μητρώο για άσεμνη έκθεση όταν η Gypsy Rose τον συνάντησε στο διαδίκτυο. Χρειάστηκαν μόνο λίγοι μήνες μέχρι η επικοινωνία μέσω διαδικτύου να γίνει προσωπική συνάντηση.

Ήταν μετά από αυτή την πρώτη συνάντηση, το 2012, όταν έκαναν σεξ και άρχισαν να σχεδιάζουν τη δολοφονία της μητέρας της Gypsy Rose, Dee Dee. Τότε, μια νύχτα στα μέσα Ιουνίου του 2015, το τρομακτικό σχέδιο ολοκληρώθηκε. Η Gypsy άφησε την μπροστινή πόρτα ξεκλείδωτη ώστε να μπει ο Godejohn και ενώ η Dee Dee κοιμόταν -και η κόρη της άκουγε από το μπάνιο- ο Godejohn μαχαίρωσε την 47χρονη μέχρι θανάτου.

Gypsy Rose, ένα θύμα του συνδρόμου Μινχάουζεν

Η Gypsy και η Dee Dee Blanchard

Η Gypsy Rose γεννήθηκε το 1991 και ανατράφηκε εξ ολοκλήρου από τη μητέρα της, την Dee Dee, επειδή ο πατέρας της τους εγκατέλειψε. Είπε στην Dee Dee ότι δεν την αγαπούσε και ότι "παντρεύτηκε για λάθος λόγους".

Όταν η Gypsy Rose ήταν τριών μηνών, η μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το βρέφος είχε πρόβλημα να αναπνέει κανονικά. Διαγνώστηκε με υπνική άπνοια και της δόθηκε συσκευή αναπνοής -η πρώτη από πολλές ψευδείς ασθένειες που απέδωσε η Dee Dee στην κόρη της. Είτε είχε συνειδητοποιήσει ότι έπασχε ολοφάνερα από το Σύνδρομο Μινχάουζεν -μια ασθένεια που αποκαλύπτεται στην άσκοπη εστίαση των γονέων στα ανύπαρκτα θέματα υγείας των παιδιών τους- η Dee Dee ήταν ανένδοτη και επέμενε ότι η κόρη της χρειάζονταν αναπηρικό καροτσάκι. Όταν η Gypsy Rose ήταν επτά ετών, η μητέρα της είπε στην οικογένειά της για μια την υποτιθέμενη χρωμοσωμική διαταραχή που περιόριζε την κίνηση του παιδιού και την άφηνε ενηλικιωθεί. Τελικά, η Dee Dee εγκατέστησε ένα σωλήνα τροφοδοσίας στην αναπηρική καρέκλα της κόρης της -η Gypsy είχε χάσει, με κάποιον τρόπο, μεγάλη ποσότητα βάρους. Τα θέματα υγείας όχι μόνο συνεχίστηκαν, αλλά αυξήθηκαν δραματικά, όταν η Gypsy διαγνώστηκε με επιληψία και της δόθηκε Tegretol, με αποτέλεσμα να της πέφτουν τα δόντια. Οι αρχικά αβάσιμες ανησυχίες της Dee Dee είχαν αρχίσει να εκπληρώνονται, με τους παππούδες της μικρής να είναι αβέβαιοι αν η εγγονή τους θα επιβίωνε μέχρι την ενηλικίωση.

Αφού ο τυφώνας Κατρίνα ανάγκασε τους Blanchard να μετακομίσουν από τη Λουιζιάνα στο Μιζούρι, η Dee Dee πρόσθεσε ένα "e" στον Blanchard, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά. Η Gypsy και η μητέρα της έγιναν οι καλύτεροι φίλοι, σύμφωνα με όσα έβλεπαν οι γείτονες. Φυσικά, το γεγονός ότι η Gypsy και η Dee Dee ήταν πολύ κοντά και αχώριστες ήταν αληθές λόγω της πεποίθησης του παιδιού ότι δεν μπορούσε να σταθεί ανεξάρτητη σωματικά. Σύντομα, η Dee Dee άρχισε να έρχεται σε επαφή με τον Τύπο, πρόθυμη να γίνει η γυναίκα-σύμβολο της πίστης, της θετικότητας και την ανθεκτικότητας για όλες τις άλλες μητέρες του κόσμου.

Τελικά, αυτό έπιασε -η Gypsy στέφθηκε βασίλισσα σε μια τοπική παρέλαση, πήγε με πληρωμένα όλα τα έξοδα ταλαντούχα στη Walt Disney World και έλαβε πρόσκληση για τα παρασκήνια για μια συναυλία της Μιράντα Λάμπερτ. Μάλιστα, η τραγουδίστρια έστειλε στην Dee Dee πολλές επιταγές, συνολικού ύψους 6.000 δολαρίων, για να βοηθήσει την φτωχή μητέρα με το άρρωστο παιδί της. Το 2013, όταν η Gypsy ήταν 22 χρονών, μπήκε στο Διαδίκτυο για να βρει ανθρώπους σαν και αυτή στην ηλικίας της. Έφτιαξε προφίλ στο Christiandatingforfree.com και σύντομα γνώρισε τον Nicholas Godejohn.

Ο Nicholas Godejohn

Ο Nicholas Godejohn

Παρόλο που η Gypsy διαβεβαίωνε τον Godejohn ότι ήταν σε αναπηρική καρέκλα, ο 23χρονος επέμενε ότι την έβρισκε "καθαρή". Το ζευγάρι πίστευε ότι είχαν βρει την "αληθινή αγάπη" μετά από λίγες μόνο συνομιλίες στο διαδίκτυο. Η εικονική σχέση εμβάθυνε. Ο Godejohn και η Gypsy αποφάσισαν να μοιραστούν μια σελίδα στο Facebook, όπου θα μπορούσαν να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους, χωρίς να ξέρει η Dee Dee.

Όμως, ο Godejohn είχε ιστορικό. Είχε ποινικό μητρώο για άσεμνη έκθεση και ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Είπε στη Gypsy ότι πρέπει να του "δείχνει σεβασμό" ανά πάσα στιγμή και να γράψει με κεφαλαία το όνομά του. Όμως, η Gypsy είχε και αυτή μερικά μυστικά που αποκάλυψε στον Godejohn. Του είπε ότι ήταν καλά, δε χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι και ότι την ανάγκαζε η μητέρα της. Μπορούσε να περπατήσει τέλεια, αλλά κανείς δεν το γνώριζε και δεν έπρεπε να το μάθει αυτό.

Καθώς οι δύο τους ερχόντουσαν όλο και πιο κοντά, το μυστικό που μοιράστηκε η Gypsy της επέτρεψε να έχει μια σχέση που όμοιά της δεν είχε ποτέ. Όταν εντατικοποιήθηκαν οι προσπάθειές του Godejohn να συναντηθούν κατ' ιδίαν, η Gypsy, αν και ήταν απίστευτα ανήσυχη για τη συνάντηση, ενέδωσε. Οι δύο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά σε έναν κινηματογράφο στο Μιζούρι το 2015, κατά τη διάρκεια μιας εξόδου της ίδιας και της μητέρας της. Η Gypsy πήγε στην τουαλέτα, όπου συνάντησε τον Godejohn, και έκαναν σεξ.

Αλλά η Dee Dee ανακάλυψε τη συνάντηση και τους απαγόρευσε να συναντηθούν ξανά.

Ο φόνος

Το σπίτι των Blanchard τη βραδιά που βρέθηκε το πτώμα της Dee Dee

Το σώμα του Dee Dee βρέθηκε στις 14 Ιουνίου του 2015. Βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη -του δικού της- αίματος, με το πρόσωπό της προς το πάτωμα της ροζ κρεβατοκάμαράς της. Την είχαν μαχαιρώσει μέχρι θανάτου και την είχαν καλύψει με μια κουβέρτα. Βρισκόταν εκεί αρκετές ημέρες. Εν τω μεταξύ, η Dee Dee και η Gypsy που μοιράζονταν κοινό προφίλ στο Facebook, δημοσίευσαν διάφορα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της μητέρας.

"Αυτή η σκύλα είναι νεκρή", έγραφε. Στα σχόλια εμφανίζονταν περαιτέρω λεπτομέρειες.

"ΠΕΤΣΟΚΟΨΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΘΩΑ ΚΟΡΗ ΤΗΣ... Η ΚΡΑΥΓΉ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ LOL".

Τα μηνύματα στο Facebook χρησιμοποιήθηκαν για πιο λεπτομερή στοιχεία στη δίκη, τόσο για τον Godejohn όσο και την Blanchard. Όταν οι φίλοι και η οικογένεια είδαν το status, πήγαν να δουν τι συμβαίνει. Τότε βρέθηκε το σώμα της Dee DeeBlanchard. Η Gypsy είπε στον ρεπόρτερ Erin Lee Carr ότι μετά το περιστατικό στον κινηματογράφο, η σκληρότητα της μητέρας της αυξήθηκε. Σύμφωνα με την Gypsy, ήταν αβοήθητη και θυμωμένη και μη γνώριζαν πώς να ζητήσει βοήθεια, σκέφτηκε τη δολοφονία της μητέρας της. "Δεν μπορούσα να σηκωθώ απλά από την αναπηρική καρέκλα γιατί φοβόμουν και δεν ήξερα τι θα κάνει η μητέρα μου. Δεν είχα εμπιστευόμουν κανέναν", είχε δηλώσει. Μετά το περιστατικό στο κινηματογράφο πίστεψε ότι μόνο ο Godejohn μπορούσε να την βοηθήσει και τον ρώτησε, "Θα σκότωνες τη μητέρα μου για μένα;".

Ο Godejohn συμφώνησε να το κάνει πολύ εύκολα, όπως λένε όλοι.

Το Σχέδιο Β, όπως το αποκαλούσε το ζευγάρι, θα πραγματοποιούνταν στις 12 Ιουνίου και ήταν εξαιρετικά δραματικό. Η εκδοχή της Gypsy για τα γεγονότα ήθελαν τον Godejohn να μπαίνει στο σπίτι της -που τους είχε χτίσει η ΜΚΟ Habitat for Humanity (Κατοικίες για την Ανθρωπότητα). Η Gypsy έδωσε στον Godejohn ένα ζευγάρι μπλε γάντια και ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Ο Godejohn διέταξε τότε τη φίλη του να "πάει στο μπάνιο", μέσω γραπτού μηνύματος, και αυτό το έκανε. Καθώς καθόταν στο πάτωμα του μπάνιου, γυμνή, μπορούσε να ακούσει τον Godejohn να μαχαιρώνει τη μητέρα της. Οι κραυγές της διαπερνούσαν τους τοίχους.

Η ζωή στη φυλακή

Ο Nicholas Godejohn και η Gypsy Rose Blanchard υπό κράτηση

Η στρατηγική εξόδου του ντουέτου ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Πήγαν στο Ουισκόνσιν όπου σχεδίαζαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στο σπίτι των γονέων του Godejohn, αλλά η Gypsy άρχισε να ανησυχεί για το σώμα της μητέρας του. Ελπίζοντας οι αρχές να βρουν τη μητέρα της και να μην εντοπίσουν τη δολοφονία σε αυτήν και τον Godejohn, δημοσίευσε το γεγονός ότι ο Dee Dee Blanchard ήταν νεκρή στην κοινή τους σελίδα στο Facebook. Η Gypsy υπέθεσε ότι η αστυνομία θα πίστευε ότι κάποιος τυχαίος εγκληματίας το είχε κάνει, αλλά αυτό προφανώς δεν συνέβη. Η αστυνομία εντόπισε ότι το μήνυμα προερχόταν από το Big Bend του Ουισκόνσιν, όπου γρήγορα βρήκαν την Gypsy Rose Blanchard και τον Nicholas Godejohn. Και οι δύο συνελήφθησαν για δολοφονία.

Ο Nicholas Godejohn δήλωσε ότι δεν ήταν ένοχος για δολοφονία πρώτου βαθμού, αλλά έλαβε ποινή ισόβιας κάθειρξης όταν κρίθηκε ένοχος. Η Gypsy δήλωσε ένοχη για δολοφονία δευτέρου βαθμού και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Η ποινή της θα τερματίσει το 2026 και θα μπορεί να ζητήσει μείωση το 2024. Ωστόσο, η ποινή του Godejohn δεν μπορεί να ακυρωθεί.

"Ο Nick ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί της και του είχε γίνει τόσο εμμονή που θα έκανε τα πάντα", δήλωσε ο δικηγόρος του Godejohn, Dewayne Perry, στην επιχειρηματολογία του, τον Νοέμβριο του 2018. "Και η Gypsy το ήξερε". Περιέγραψε επίσης τον δολοφόνο ως "άτομο χαμηλής λειτουργίας με αυτισμό" ανίκανος να αποφασίσει πραγματικά και συνειδητά ώστε να διαπράξει δολοφονία.

Στη δίκη εμφανίστηκαν πολλοί ψυχολόγοι να υποστήριξαν το επιχείρημα του Perry ότι ο πελάτης του έπασχε πράγματι από διαταραχή και έπρεπε να δικαστεί με αυτό. Στο τέλος, όμως, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο Godejohn ήταν ψυχικά αρκετά δυνατός για να ζυγίσει τις επιλογές του -επισημαίνοντας ότι ο εναγόμενος περίμενε έξω από το υπνοδωμάτιο του θύματος για ένα λεπτό για να λάβει την απόφασή του– και ότι ήταν κυρίως παρακινημένος από το σεξ.

Ο εισαγγελέας δήλωσε επίσης ότι ο Godejohn φόρεσε επίτηδες το μπλουζάκι με τους "κακούς κλόουν" ώστε να τρομάξει τη μητέρα της Gypsy πριν από τη δολοφονία. Ενώ αυτό το συγκεκριμένο δεν ενοχοποιούσε την πρόθεσή του να σκοτώσει, το γεγονός ότι ο Godejohn και η Gypsy συζήτησαν το έγκλημα για τουλάχιστον ένα ολόκληρο χρόνο πριν, το καθιστούσε ξεκάθαρο. Οι ένορκοι κλήθηκαν να συζητήσουν μεταξύ τεσσάρων επιλογών για τον Godejohn: αθώος, ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού, ένοχος για φόνο δευτέρου βαθμού, ή ακούσια ανθρωποκτονία.

Η υστεροφημία του Godejohn


Η πρώτη και τελευταία δολοφονία του Nicholas Godejohn έχει γίνει σειρά στο Hulu TV, το The Act, με την Πατρίσια Αρκέτ στον ρόλο της Dee Dee Blanchard και την Τζόι Κινγκ ως Gypsy Rose. Ο Καναδός ηθοποιός Κάλουμ Ουόρθι θα υποδυθεί τον Godejohn.

Η οικογένεια της Dee Dee Blanchard δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η σειρά, κατά την άποψή τους, θα παίξει με τη ζωή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η δολοφονία της Dee Dee Blanchard παρουσιάζεται στην τηλεόραση, καθώς, το 2017, το HBO παρουσίασε το ντοκιμαντέρ "Mommy Dead and Dearest".

Για τον Godejohn, το κίνητρο για να σκοτώσει δεν άλλαξε ποτέ. "Ήμουν τυφλά ερωτευμένος", είπε στην ακροαματική διαδικασία. "Αυτό είναι όλο". Ο δικηγόρος του Godejohn υπέβαλε πρόταση για νέα δίκη με βάση το επιχείρημα ότι ο πελάτης του ήταν σε μειωμένη νοητική ικανότητα κατά τη διάρκεια του εγκλήματος και ότι ο ψυχολόγος της πολιτείας δεν μπορούσε να παράσχει αντιφατική μαρτυρία κατά την αρχική δίκη.

Παρόλα αυτά, ο Nicholas Godejohn θα περάσει -πιθανότατα- το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

από: ati

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου