Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Οι ναοί του όρους Fanjing


Το Fanjingshan ή όρος Fanjing, βρίσκεται στην επαρχία Γκουιτσόου στη νοτιοδυτική Κίνα. Είναι ένα ιερό βουδιστικό μέρος και ένα μέρος μεγάλης φυσικής ομορφιάς με ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς και πλούσια βιοποικιλότητα.

Πολλοί Βουδιστές πιστεύουν ότι είναι το μέρος στο οποίο μπορεί κανείς να φτάσει στον πνευματικό διαφωτισμό, όπως έκανε ο Μαϊτρέγια Βούδα. Από τη δυναστεία Τανγκ και έπειτα -που κυβέρνησε την Κίνα από τον 7ο μέχρι τον 10ο αιώνα-, χτίστηκαν πολλοί πολλοί ναοί εκεί, αλλά επιβιώνουν λίγοι.


Δύο από αυτούς τους ναούς βρίσκονται στην κορυφή ενός βράχου που μοιάζει με γιγαντιαίο αντίχειρα.Ο βράχος, γνωστός ως η Χρυσή Κορυφή του Κόκκινου Σύννεφου, υψώνεται σχεδόν εκατό μέτρα πάνω από τα γύρω βουνά, στην κορυφή του οποίου υπάρχουν δύο ναοί -ο ναός του Βούδα και ο ναός του Μαϊτρέγια- που χωρίζονται από ένα στενό φαράγγι το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν μέσω μιας μικρής γέφυρας. Για να φτάσει κανείς στην κορυφή του βράχου π[ρέπει να ανέβει περίπου 8.000 σκαλιά. Από εκεί ψηλά όμως, πάνω από τα σύννεφα, μπορεί να δει την εκπληκτική θέα προς την οροσειρά Wuling.


Πέρυσι, το όρους Fanjing ονομάστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


φωτογραφίες: theatlantic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου