Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Το Δέντρο της Ζωής


Ή αλλιώς, η Σπηλιά στη Ρίζα του Δέντρου.



Δείτε ακόμη:
Δέντρα αλμπίνο: Δε θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά υπάρχουν

Κάποιοι το αποκαλούν Tree of Life (Δέντρο της Ζωής). Με τις απίστευτες, ορατές ρίζες του που φαινομενικά δίνουν ζωή στο δέντρο, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται σε χώμα, φαίνεται να είναι αθάνατο.


Το δέντρο -ένα έλατο Sitka, ένα μεγάλο δέντρο που συνήθως φτάνει μέχρι και 70 μέτρα ύψος και 2 μέτρα πλάτος όταν ωριμάσει (το μεγαλύτερό γνωστό έλατο του είδους έχει 93 μέτρα ύψος και 5 μέτρα πλάτος)- που βρίσκεται βόρεια του Kalaloch Lodge, κοντά στο κάμπινγκ Kalaloch, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με την "Tree Root Cave" (Σπηλιά στη Ρίζα του Δέντρου), είναι μοναδικό μιας και συνεχίζει να ζει. ενώ οι ρίζες του βρίσκονται... στο πουθενά. Η διάβρωση, πήρε αυτό που το προμηθεύει με ζωή, το χώμα, αλλά αυτό δεν σταμάτησε να μεγαλώνει στην ακτή.


Πώς είναι τόσο πράσινο; Πώς ζει ακόμα; Αυτές οι ερωτήσεις έχουν τεθεί πολλές φορές, χωρίς κανείς να μπορεί να τις απαντήσει. Γι' αυτό και έγινε γνωστό σε ορισμένους ως το Δέντρο της Ζωής.


Κάποιοι το αποκαλούν μαγικό. Πώς γίνεται ένα δέντρο να στέκεται ακόμα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ρίζες να το κρατούν στη θέση του σε έντονες καταιγίδες, για τις οποίες είναι γνωστή η ακτή; Υγιή δέντρα πέφτουν θύματα του ανέμου και της βροχής, αλλά δείχνει "τσιμεντωμένο", κατά κάποιο τρόπο. Σίγουρα, θα πρέπει να έχει μαγικές δυνάμεις.


Κάποιοι άλλοι το αποκαλούν φρικιό της φύσης... κυριολεκτικά. Είναι κάτι που δε θα έπρεπε να υπάρχει. Δεν είναι φυσικό, ένα δέντρο να είναι ζωντανό και οι ρίζες του υγιείς ενώ είναι εκτεθειμένες και εκτεθειμένες στον αέρα.

από: thekalalochlodge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου