Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Το mural του Τζόνι Κας στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια


Ένα 15όροφο mural για την 50ή επέτειο του δίσκου "At Folsom Prison".



Στο Residence Inn στην περιοχή Midtown του Σακραμέντο, υπάρχει ένα 15όροφο mural του Τζόνι Κας.

Το έργο είναι του Shepard Fairey και το ολοκλήρωσε το 2018. Πρόκειται για μια εικόνα μιας εκτύπωσης που δημιούργησε ο καλλιτέχνης το 2016 για την σειρά του American Civics. Ο Fairey πρωτοεμφανίστηκε ως καλλιτέχνης με την αφίσα "Hope" για την προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

Στην τοιχογραφία, ο Κας κοιτάζει προς την φυλακή Folsom, το περίφημο κρατικό σωφρονιστικό ίδρυμα πάνω στον ποταμό Αμέρικαν. Η φυλακή συνδέεται με την καριέρα του Κας.


Ο Κας έδωσε πάνω από 30 συναυλίες σε φυλακές, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 20 ετών, και εκείνη την περίοδο παρήγαγε τα live album "At Folsom Prison" και "At San Quentin". Όμως, το ενδιαφέρον του για τις φυλακές δεν περιοριζόταν μόνο στο να παίζει εκεί. Υποστήριζε τη μεταρρύθμιση των φυλακών και την καλύτερη μεταχείριση των κρατουμένων. Το 1972, ο Κας κατέθεσε στο Κογκρέσο για την τρομερή κατάσταση των αμερικανικών φυλακών, λέγοντας ότι "πρέπει να ηρεμήσει ο μέσος πολίτης... αυτή τη στιγμή έχουμε προβλήματα του 1972 και φυλακές του 1872...".

Το mural του Fairey είναι προς τιμή της 50ης επετείου του album "At Folsom Prison". Επίσης, είχε σκοπό να ενθαρρύνει τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση των φυλακών -2,3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φυλακισμένοι σήμερα στις ΗΠΑ, ένας αριθμός, πολύ υψηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου