Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Η εξαφάνιση μιας οικογένειας στις ΗΠΑ το 2009 που παραμένει άλυτη


Είπε ότι το σπίτι του ήταν στοιχειωμένο... Και μετά, η οικογένεια εξαφανίστηκε.



Ένα φθινοπωρινό βράδυ του 2009, η οικογένεια Jamison εξαφανίστηκε στο δάσος της Οκλαχόμα, αφήνοντας πίσω της μόνο μπερδεμένες ενδείξεις και μια υπόθεση που παραμένει άλυτη μέχρι και σήμερα.

Η οικογένεια Jamison εξαφανίζεται



Εκείνη την ημέρα, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς και οι τρεις τους από το σπίτι τους, χωρίς καμία ένδειξη για το πού θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν πάει. Μετά από μερικές μέρες αναζήτησης, η αστυνομία βρήκε το φορτηγάκι της οικογένειας, αλλά αυτό έκανε ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα. Το φορτηγάκι βρέθηκε στην κομητεία Latimer, περίπου μια ώρα οδικώς από το σπίτι τους. Η οικογένεια είχε επισκεφτεί πρόσφατα την περιοχή ψάχνοντας να αγοράσει γη και σχεδίαζε να ζήσουν σε μια αποθήκη που είχαν ήδη.

Όμως, αυτά που βρήκαν μέσα στο φορτηγάκι έδειχναν ότι το ζευγάρι δεν σκόπευε να απομακρυνθεί πολύ. Οι ερευνητές βρήκαν τις ταυτότητές τους, τα τηλέφωνα τους, το πορτοφόλι της Sherilynn και στο πίσω κάθισμα, το σκυλί της οικογένειας, υποσιτισμένο αλλά ακόμα ζωντανό. Επίσης, βρήκαν περίπου 32.000 δολάρια, σε μετρητά. Τόσο ο Bobby Dale όσο και η Sherilynn ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση τη στιγμή της εξαφάνισής τους και ήταν άγνωστο πώς βρήκαν τόσα χρήματα ή τι είχαν πρόθεση να κάνουν με αυτά. Οι ανακριτές υποψιάστηκαν ότι ίσως είχαν εμπλακεί σε υπόθεση ναρκωτικών και το μεγάλο ποσό ήταν αποτέλεσμα πώλησης ή αγοράς.

Όμως, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί είχαν πάρει μαζί τους και την κόρη τους. Από την κατάσταση του φορτηγού, δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν είχαν φύγει οικειοθελώς ή αν τους είχαν αναγκάσει.

Αμέσως, συστάθηκε μια ομάδα αναζήτησης. Οι ερευνητές χτενίστηκαν μια περιοχή μιλίων μέσα σε δάσος και την γύρω περιοχή, ψάχνοντας για κάθε ίχνος της οικογένειας. Μάταια όμως. Δεν βρήκαν τίποτα.

Μια δυσάρεστη ανακάλυψη


Η υπόθεση παρέμεινε στο συρτάρι μέχρι τις 16 Νοεμβρίου του 2013. Εκείνη την ημέρα, μόλις τρία μίλια από το σημείο όπου είχε βρεθεί το φορτηγάκι της οικογένειας πριν από τέσσερα χρόνια, κυνηγοί έπεσαν πάνω σε μερικά υπολείμματα σκελετών δύο ενηλίκων και ενός παιδιού. Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις απέδειξαν ότι ήταν οι σκελετοί της οικογένειας Jamison, αλλά λόγω της αποσύνθεσης δεν μπόρεσαν να καθορίσουν την αιτία θανάτου.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά ξανά την υπόθεση.

Στην αρχή, ανακάλυψαν ένα παράξενο βίντεο από κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι των Jamison τη νύχτα που εξαφανίστηκαν. Στο βίντεο, το ζευγάρι φαίνεται να πηγαινοέρχεται μεταξύ σπιτιού και φορτηγού, μεταφέροντας τα υπάρχοντά του. Πριν από την εξαφάνισή τους, ο Bobby Dale είχε επισκεφτεί τον πάστορα του και ισχυρίστηκε ότι το σπίτι του ήταν στοιχειωμένο, λέγοντας ότι είχε "δύο με τέσσερα φαντάσματα" στη σοφίτα. Επίσης, η Sherilynn έχει αγοράσει μια Σατανική Βίβλο, για πλάκα. Ωστόσο, ο Bobby Dale ομολόγησε στον πάστορα ότι την είχε διαβάσει, οδηγώντας μερικούς να πιστέψουν ότι ίσως έπαιξε ρόλο η μαγεία στον θάνατο τους. Η μητέρα της Sherilynn, Connie Kokotan, πίστευε ότι η οικογένεια είχε εμπλακεί, με κάποιο τρόπο, με κάποια λατρεία και δολοφονήθηκαν από τα βίαια μέλη της. Όμως, δεν κατονόμασε ποτέ αυτή τη λατρεία και ποτέ δεν ανακαλύφτηκε κάποιο στοιχείο που να στηρίζει τη θεωρία.

Άλλες θεωρίες



Η αστυνομία εξέτασε τη θεωρία ότι ήταν μια δολοφονία-αυτοκτονία. Ανακάλυψαν μια θυμωμένη επιστολή 11 σελίδων, γραμμένη από τη Sherilynn προς τον Bobby. Αυτό τους οδήγησε να υποθέσουν ότι ο Bobby Dale είχε πάει την οικογένεια στο δάσος, δολοφόνησε τη γυναίκα και την κόρη του και έπειτα αυτοκτόνησε. Όμως, αυτή η θεωρία δεν μπορούσε να αποδειχθεί.

Μια άλλη υπόθεση που εξετάστηκε ήταν ότι είχε εμπλακεί ο πατέρας του Bobby Dale, Bob Dean Jamison. Ο Bobby Dale είχε καταθέσει αίτηση προστατευτικών μέτρων εναντίον του μπαμπά του, υποστηρίζοντας ότι είχε απειλήσει να σκοτώσει αυτόν και την οικογένειά του και ότι φοβόταν για τη ζωή τους. Η αίτηση αυτή δίνει την εικόνα ενός "πολύ επικίνδυνου ανθρώπου που πιστεύει ότι είναι πάνω από το νόμο" και είχε εμπλακεί με "πόρνες, συμμορίες και μεθαμφεταμίνη".

Ωστόσο, ο Bob Dean Jamison πέθανε μόλις δύο μήνες μετά την εξαφάνιση της οικογένειας του γιου του και για κάποιο χρονικό διάστημα η υγεία του δεν ήταν καλή. Ο αδελφός του, Jack, ισχυρίστηκε ότι εκείνη την εποχή ήταν "είτε σε νοσοκομείο, είτε στο σπίτι και ξεκουραζόταν" και, παρόλο που ήταν διαταραγμένος, "δεν ήταν ικανός να συμμετάσχει" στις δολοφονίες.

Η υπόθεση φαινόταν να έχει πολλά στοιχεία, αλλά κανένα από αυτά δεν οδήγησε κάπου. Οι ερευνητές παρέμειναν αβέβαιοι για το τι έπρεπε να κάνουν για τη μυστηριώδη εξαφάνιση και το θάνατο της οικογένειας. Ο τότε σερίφης του κομητείας δήλωσε ότι "πολλοί ερευνητές θα ήθελαν να έχουν όλα τα στοιχεία που είχαμε εμείς. Το πρόβλημα είναι ότι δείχνουν σε τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις".

Παρά τις μυστηριώδεις ενδείξεις και τις θεωρίες, η αστυνομία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μυστήριο των θανάτων της οικογένειας. Η υπόθεση παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου