Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μια ασυνήθιστη έκθεση που έχει σχεδιαστεί για να ξυπνάει τις ψυχές των διερχόμενων


Κάπου, σε έναν δρόμο της πόλης Decatur στην πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, υπάρχει ένας ασυνήθιστος κήπος με γιγαντιαία μεταλλικά γλυπτά, και ένας άντρας που ενθαρρύνει τους διερχόμενους να ξυπνήσουν από τον εφησυχασμός τους.
 
 
 
Σύμφωνα με τον Clark Ashton, γλύπτη και σχεδιαστή της έκθεσης, οι διερχόμενοι αποτελούν μέρος του "μηχανικού ποταμού" και ο κήπος του, οι πύργοι και ο μεταλλικός θρόνος, αποτελούν μέρος του Mechanical Riverfront Kingdom, όπως το αποκαλεί.
 

Ο Ashton δημιουργεί γιγαντιαία μεταλλικά γλυπτά στην αυλή του από το 1989, όταν συγκόλλησε από παλιοσίδερα τον πρώτο μεταλλικό άντρα, τον Adam. Από τότε, έχει αφιερωθεί στο να δημιουργεί έργα που θα προσελκύσουν την προσοχή των διερχόμενων. Με την πάροδο του χρόνου, τα γλυπτά του έγιναν πιο τολμηρά και πλέον διαθέτει διώροφους πύργους, όπως το Sky Saw, με έναν μεταλλικό ανεμόμυλο στην κορυφή που έχει σχεδιαστεί για να ανοίγει μια τρύπα στον ουρανό ("για να έχουμε πρόσβαση στην άλλη πλευρά της συνείδησης"). Κοντά βρίσκεται το Sky Stitcher, που έχει σχεδιαστεί για να θεραπεύει αυτήν την τρύπα και να αποτραπούν τυχόν αρνητικές συνέπειες. Οι επισκέπτες καλούνται να ανέβουν στην κορυφή του Control Tower και να καθίσουν στον μεταλλικό θρόνο με θέα το μηχανικό ποτάμι.
 


Τα διαδραστικά γλυπτά που γεμίζουν τις αυλές του Ashton θέλουν να προκαλέσουν τον προβληματισμό και να ταρακουνήσουν τους ανθρώπους από την ρουτίνα των σκέψεών τους. Επίσης, ο Ashton λειτουργεί το σπίτι του ως Airbnb -αναφέρεται ως Druid Hill- για ανθρώπους που θέλουν να βιώσουν το βασίλειο από μέσα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου