Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Μια ξεχασμένη pinhole κάμερα από κουτί μπίρας και η φωτογραφία με τη μεγαλύτερη έκθεση που τραβήχτηκε ποτέ


Οκτώ χρόνια και ένας μήνας. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που δείχνει η φωτογραφία η οποία δημιουργήθηκε από μια pinhole κάμερα και απαθανάτισε την πορεία του ήλιου στο Παρατηρητήριο Bayfordbury του Πανεπιστημίου του Hertfordshire.
 
 
 
Με 2.953 ελαφριά ίχνη κίνησης του ήλιου, η εικόνα θεωρείται η μεγαλύτερη long exposure φωτογραφία που υπάρχει, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Michael Wesely των τεσσάρων χρόνων και οκτώ μηνών.
 
Το 2012, η φοιτήτρια Regina Valkenborgh δημιούργησε την κάμερα και μετά... την ξέχασε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο David Campbell ανακάλυψε ότι το κουτί της μπίρας εξακολουθούσε να είναι στερεωμένο σε ένα από τα τηλεσκόπια του παρατηρητηρίου.

"Ήταν καθαρή τύχη που η φωτογραφία έμεινε άθικτη, για να σωθεί μετά από τόσα χρόνια. Είχα δοκιμάσει αυτήν την τεχνική μερικές φορές, αλλά οι φωτογραφίες συχνά καταστρέφονταν από την υγρασία και το φωτογραφικό χαρτί χαλούσε. Δεν είχα σκοπό να καταγράψω μια έκθεση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι έκπληξη που επέζησε", είπε η Valkenborgh.

Με τις pinhole κάμερες έχουμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει τον οδηγό που υπάρχει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου