Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Sycamore Gap, "Το δέντρο του Ρομπέν των Δασών" στο Τείχος του Αδριανού

 
Το Τείχος του Αδριανού είναι ένα από τα πιο διάσημα ιστορικά αξιοθέατα των Βρετανικών Νήσων.
 
 
 
Η κατασκευή του ξεκίνησε γύρω στο 122 μ.Χ. και εκτεινόταν για 73 μίλια σε όλη τη βόρεια Αγγλία, σηματοδοτώντας έτσι το ένα άκρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μέχρι και σήμερα σώζονται αρκετά τμήματα και οχυρώσεις του και αποτελούν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα. Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο μέρος του οφείλει το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει περισσότερο στο Χόλιγουντ παρά στους αρχαίους Ρωμαίους.

Σε πολλά σημεία του Τείχους υπάρχουν πολλά φυσικά κανάλια που έχουν λαξευτεί από το λιωμένο νερό των πάγων. Σε ένα τέτοιο κανάλι στέκεται ένας μοναχικός πλάτανος.
 


Η σκηνή είναι μοναδική και έχει γίνει αγαπημένη στους καλλιτέχνες και τους φωτογράφους. Το μέρος άρεσε τόσο πολύ στο προσωπικό της ταινίας του 1991 "Robin Hood: Prince of Thieves" (Ρομπέν των Δασών) -με τους Κέβιν Κόστνερ (Ρομπέν των Δασών), Μόργκαν Φρίμαν (Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ), Κρίστιαν Σλέητερ (Γουίλ Σκάρλετ), Άλαν Ρίκμαν (Σερίφης του Νότινγχαμ), Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο (Λαίδη Μάριαν) κ.ά.- που το εμφάνισαν στο ταξίδι του Ρομπέν από τη Νότια Αγγλία στο δάσος του Σέργουντ.
 


Η σύντομη επίσκεψη του Κόστνερ και του Φρίμαν έκανε διάσημη την περιοχή και σήμερα αναφέρεται ως το "Δέντρο του Ρομπέν των Δασών".
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου