Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Μια χαλαρωτική βόλτα 360 μοιρών στο μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμου στον κόσμο

 
Το Miniatur Wunderland, το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρόμου στον κόσμο, σας το έχουμε παρουσιάσει και παλαιότερα. Τώρα, δημοσίευσε ένα βίντεο 360 μοιρών, διάρκειας μιας ώρας, που οδηγεί τους θεατές σε μια χαλαρωτική βόλτα σε πολλές μικροσκοπικές πόλεις σε όλο τον κόσμο.
 
 

Από το 2000, το Miniatur Wunderland επεκτείνει σταθερά τους μικροσκοπικούς κόσμους που διαθέτουν μοντέλα τρένων. Η έκθεση που βρίσκεται στο Αμβούργο της Γερμανίας, περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 10 τοποθεσίες από όλο τον κόσμο, ενώ ως το 2028 σχεδιάζεται να προστεθούν και άλλοι. Προς το παρόν, κάτι που επισημαίνεται στο βίντεο, το τρένο μεταφέρει τους θεατές σε στην Σκανδιναβία και το Αμβούργο, το Λας Βέγκας και την Ελβετία, τη Ρώμη και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το βίντεο δεν είναι μια συνεχή λήψη σε όλες τις πολλές τοποθεσίες στο Miniatur Wunderland, πράγμα που πιθανότατα σημαίνει ότι θα χρειαζόταν περισσότερο από μία ώρα για να περπατήσει κανείς όλη την έκθεση.
 
Το Miniatur Wunderland είναι το μεγαλύτερο μοντέλο σιδηροδρομικής διάταξης στον κόσμο με παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργηθεί σε μια έκταση 1.545 τετραγωνικών μέτρων και χρειάστηκε περίπου 990.000 ώρες εργασίας για να φτάσει στο σημερινό του μέγεθος ενώ εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Ως παράδειγμα του πόσος χρόνος χρειάζεται για να χτιστεί κάθε κόσμος, η θεματική ενότητα των ΗΠΑ χρειάστηκε 99.000 ώρες εργασίας στη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο, η πρώτη πόλη που προστέθηκε από την Νότια Αμερική, και καταλαμβάνει χώρο 46 τετραγωνικών μέτρων.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν η Παταγονία, τροπικό δάσος, τμήματα της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής, με τα τρέχοντα χρονοδιαγράμματα να αναφέρουν ότι οι περιοχές θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή από φέτος έως το 2024. Επιπλέον, φέτος το χειμώνα, θα προστεθούν το Μονακό και η Προβηγκία. Μετά από αυτό, το 2026 και το '27, επίκεντρο θα είναι η Ασία.


από: peta pixel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου