Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η τριπλή "Γέφυρα του Διαβόλου" στο Ceredigion της Ουαλίας


Τρεις γέφυρες, η μια πάνω από την άλλη, ενώνουν τις δυο πλευρές του φαραγγιού πάνω από τον ποταμό Mynach στο νομό Ceredigion στην Ουαλία.




Η ανώτερη γέφυρα κατασκευάστηκε το 1902, πάνω από την μεσαία που χτίστηκε το 1753 και την αρχική που χρονολογείται από το 1075-1200. Με μια σειρά από σκαλοπάτια, γνωστά ως "η σκάλα του Ιακώβ", μπορεί κανείς να κατέβει στην πρώτη γέφυρα.


Το όνομα "Γέφυρα του Διαβόλου" (δείτε εδώ την ομώνυμη στον ποταμό Άρδα) έχει δοθεί σε πολλά πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ευρώπης. Όπως γίνεται και με τις άλλες, έτσι και αυτή έχει τη δική της διαβολική ιστορία.


Σύμφωνα με τον μύθο η απότομη χαράδρα ήταν δύσκολο να ενωθεί από χέρια θνητών, οπότε ανέλαβε δράση ο διάβολος, ο οποίος έκανε μια προσφορά: θα έφτιαχνε αυτός μια γέφυρα με αντάλλαγμα την ψυχή του πρώτου που θα περνούσε τη γέφυρα. Η συμφωνία έκλεισε και η γέφυρα χτίστηκε. Αλλά όταν ήρθε η ώρα για τον πρώτο άνθρωπο να περάσει από τη γέφυρα, τον προσπέρασε ένας σκύλος, και έτσι σώθηκε η ανθρώπινη ψυχή από την αιώνια κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου