Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

BackDoor 43: Ένα από τα μικρότερα μπαρ του κόσμου


Με έκταση μόλις 4 τετ. μέτρα (13 τετ. πόδια), αυτό το μπαρ στο Μιλάνο της Ιταλίας, είναι ίσως ότι πιο πρωτότυπο υπάρχει.



Στο νούμερο 43 της Ripa di Porta Ticinese, έναν μακρύ -δίπλα σε ένα κανάλι- δρόμο γεμάτο με πολυτελή εστιατόρια, υπάρχει ένα μικροσκοπικό ξύλινο μπαρ που ξεχωρίζει αθόρυβα. Το BackDoor 43, όπως είναι γνωστό, ισχυρίζεται ότι είναι το μικρότερο μπαρ του κόσμου. Οι επισκέπτες μπορούν να κλείσουν το χώρο για δύο ώρες ο καθένας τη φορά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βρεθούν στην ησυχία μιας ιδιότυπης ιδιωτικής λέσχης.

Το μπαρ έχει μέγεθος μόλις 4 τετ. μέτρα -μαζί με την τουαλέτα που διαθέτει. Υπάρχουν μόλις τρία σκαμπό για τους πελάτες. Για να μπει κανείς χρειάζεται ένα κλειδί και ένας μυστικός κώδικας. Οι περισσότεροι πελάτες παίρνουν τα ποτά τους μέσα από ένα μικρό παράθυρο, μέσω του οποίου μπορούν να δουν μόνο τα χέρια του μπάρμαν -και τίποτα άλλο.



Αν κάποιος προσπαθήσει να δει το πρόσωπο του μπάρμαν μέσα από το παραθυράκι, δε θα δει τίποτα άλλο πέρα από μια μάσκα. Το BackDoor 43 ανακοίνωσε το άνοιγμά του όχι με διαφημίσεις, αλλά με μυστικά αινίγματα και βιβλία κρυμμένα σε όλο το Μιλάνο.



Το μπαρ χρησιμοποιεί κάθε ίντσα του χώρου που μοιάζει με ντουλάπα. Από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τα ξύλινα ράφια του έχουν αλκοόλ, διάφορα βότανα, λουλούδια και βάμματα. Οι κούπες κρέμονται από άγκιστρα ευθυγραμμισμένα στους τοίχους. Μεταξύ των μπουκαλιών υπάρχουν αντικείμενα. Η όλη εικόνα του μπαρ θυμίζει κάποιο παράξενο ντουλάπι. Η οροφή είναι καλυμμένη με έναν παλιό χάρτη και ολόκληρο το μπαρ μοιάζει με κάποιο μυστικό speakeasy (κωδική ονομασία των παράνομων υπογείων που οι Αμερικάνοι μπορούσαν να καταναλώνουν αλκοόλ την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης).


Ο μπάρμαν διαθέτει έναν μικροσκοπικό πάγκο για τις μίξεις ενώ ο κατάλογος είναι προσαρμοσμένος στους επισκέπτες. Το μπαρ διαθέτει πάνω από 60 σπάνια ουίσκι και τα ποτά σερβίρονται με αριστοκρατικό και ντεμοντέ ύφος, αλλά και σε "πακέτο"!

Update
Όπως με ενημέρωσε η ίδια και την ευχαριστώ πολύ που μπήκε στον κόπο να το κάνει, τα έργα τόσο στο παράθυρο όσο και εντός του μπαρ, είναι δημιουργίες της κα Simona Cozzupoli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου