Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μερικά πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα: SE2/ EP19

Το νέο σήμα του Alianza Democrática M-19 - πηγή

Το Movimiento 19 de Abril ή M-19, ήταν ένα κίνημα ανταρτών στην Κολομβία. Μετά την αποστρατικοποίησή του έγινε πολιτικό κόμμα με την ονομασία Alianza Democrática M-19 ή AD/M-19. Το M-19 προέκυψε από τις καταγγελίες για ψευδείς προεδρικές εκλογές της 19ης Απριλίου 1970 στην χώρα. - πηγή



Ink in Motion



Το Ink In Motion είναι ένα καταπληκτικό art project του Macro Room που εξερευνά την υπνωτική ομορφιά της έγχρωμης μελάνης στο νερό και την αλληλεπίδραση της ουσίας με διαφορετικά στοιχεία, όπως τρισδιάστατα μοντέλα και φυτά.




Ο Macro Room έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα τεράστιο σετ με 4K wallpaper που μπορείτε να βρείτε πάνω από 50 εδώ.


Εντυπωσιακό video από τη "βουτιά" του Cassini στους δακτυλίους του πλανήτη Κρόνου



Το διαστημικό σκάφος Cassini βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού μετά από 13 χρόνια, καθώς πέρασε μέσα από τους δακτυλίους του Κρόνου και ετοιμάζεται για την “ηρωική” τελευταία βουτιά στις 15 Σεπτεμβρίου. Το υλικό που λαμβάνει η NASA από το Cassini είναι άκρως εντυπωσιακό, μιας και το σκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 3.000km από τα σύννεφα του Κρόνου, ενώ αποδείχθηκε ότι ο χώρος μεταξύ των δακτυλίων και του πλανήτη είναι κενός.

Στο video, θα δείτε τη βουτιά του Cassini από τα 72.400 χλμ στα 6.700 χλμ από την ατμόσφαιρα του Κρόνου με τις λήψεις να φτάνουν σε ανάλυση 810m/pixel. - από: techgear.gr


Αυτό το gif της Σελήνης

I give you The Moon and all its pixels



Ο χιονισμένος Ψηλορείτης της Κρήτης φαινόταν από τη Σαντορίνη



Ένα σπάνιο θέαμα απαθανάτισε ένας κάτοικος στην Σαντορίνη, ο καθηγητής Φιλάρετος Δημόγλου, ο οποίος τράβηξε από το νησί μία φωτογραφία που δείχνει τον χιονισμένο Ψηλορείτη της Κρήτης, περίπου 140 χιλιόμετρα μακριά.

Την φωτογραφία αναδημοσίευσε στα social media και το Meteo.gr, εξηγώντας πως τα χαμηλά ποσά υγρασίας στην ατμόσφαιρα ήταν ο λόγος που οι κάτοικοι του νησιού είχαν την ευκαιρία να δουν τον χιονισμένο Ψηλορείτη της Κρήτης από την Σαντορίνη. - από: iefimerida.gr


Το Τέλος του Φιλμ

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Tsiokanis Photography (@dimitris_tsiokanis_photography) στις



Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπουμε 3 αεροσκάφη RF-4E Phantom II της 348 Μοίρας Τακτικών Αναγνωρίσεων (348ΜΤΑ), από την 110 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, ένα F-16 και ένα Mirage-2000. Η φωτογραφία είναι από την τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου, για την αναστολή λειτουργία της 348 ΜΤΑ και την απόσυρση των αεροσκαφών RF-4E Phantom II.

Δείτε και το επετειακό βίντεο της ΠΑ για τα εν λόγω αεροσκάφη


Αναστολή λειτουργίας της 348ΜΤΑ και Απόσυρση των Αεροσκαφών RF-4E Phantom II from Hellenic Air Force on Vimeo.


Σα βγω απ' αυτή την φυλακή...




Ανατολή του ήλιου στο Πάο ντε Ασούκαρ


Σε αυτήν την όμορφη λήψη, του Donatas Dabravolskas, βλέπουμε τον ήλιο να ανεβαίνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας πάνω από το όρος Πάο ντε Ασούκαρ (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO).


Δυο λεπτών σιγή



Κάθε χρόνο στις 4 Μαΐου, οι Ολλανδοί τιμούν τους συμπατριώτες τους που σκοτώθηκαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με μια σιγή δύο λεπτών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Χρόνινγκεν και δείχνει ένα delivery boy να αποτίει τιμή για δύο λεπτά δίπλα στο ποδήλατό του.


Τα μακρύτερα και πιο παράξενα σύνορα του κόσμου


Οι στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας το περασμένο έτος έφτασε τα 215,7 δισ. δολάρια. Δεδομένου ότι συνορεύει με περισσότερα εδάφη από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ίσως δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το παραπάνω ποσό.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο πολυπληθές έθνος στον πλανήτη έχει 16 μοναδικούς γείτονες και 22.147 χιλιομέτρων χερσαία σύνορα.

Δείτε ποιες χώρες του κόσμου έχουν τους περισσότερους «γείτονες», καθώς και ποιο είναι το συνολικό μήκος των συνόρων τους. - στο: news247.gr


Τα πιο σοκαριστικά πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στο Dark Web


Πολλά έχουμε ακούσει για το λεγόμενο «Dark Web» (Σκοτεινό Διαδίκτυο, δείτε εδώ παλαιότερο θέμα στο blog), έναν ανώνυμο διαδικτυακό ιστό, όπου σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες. Ωστόσο ελάχιστοι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν σε αυτόν, καθώς τα όριά του προσεγγίζονται με συγκεκριμένο λογισμικό και άδειες. Οι συνήθεις χρήστες του δεν είναι παρά άνθρωποι που κινούνται στα όρια της παρανομίας, όπως μαφιόζοι, διακινητές ανθρώπων, έμποροι ναρκωτικών και παιδεραστές. Τι είναι όμως τα πιο απάνθρωπα ή σοκαριστικά ευρήματα που μπορεί να βρει κανείς εκεί; Καθημερινοί άνθρωποι που κατάφεραν να περιηγηθούν στα βάθη του σκοτεινού ιστοτόπου περιγράφουν στο Reddit όσα είδαν και τους άφησαν άφωνους. - στο: huffingtonpost.gr


Μέχρι την επόμενη εβδομάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου