Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ένα μπρούτζινο γλυπτό του βασιλιά Αρθούρου που επιβλέπει τον Ατλαντικό



Ο γλύπτης Rubin Eynon δημιουργεί δημόσια έργα με τη χρήση διαφόρων μέσων -από ξύλο και πέτρα, μέχρι σίδερο και μπρούτζο. Η πρόσφατη δημιουργία του, το Gallos, τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στου λόφους του Τίνταγκελ, στον Ατλαντικό ωκεανό. Το εντυπωσιακό χάλκινο γλυπτό, ύψους 8 ποδιών, είναι εμπνευσμένο από το μύθο του Βασιλιά Αρθούρου, αλλά και από την ιστορία του Κάστρου Τίνταγκελ.



Δείτε ακόμη:
Τα απόκοσμα "φέρετρα των νεράιδων" στο "Θρόνο του Αρθούρου"
Μεσαιωνικό χειρόγραφο παρουσιάζει τον Μέρλιν να χτίζει το Στόουνχεντζ
6 στάσεις στο κυνήγι του Άγιου Δισκοπότηρου
Το Εξκάλιμπερ είναι πραγματικό και δεν βρίσκεται στην Αγγλία αλλά σε ένα ιταλικό εκκλησάκι
Roche Rock, ο βράχος που κρύφτηκαν ο Τριστάνος και η Ιζόλδη


Το Τίνταγκελ, ένα χωριό στην Κορνουάλη, είναι γνωστό ως τον θρυλικό τόπο του βασιλιά Αρθούρου -γεγονός που έχει χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει τουρίστες. Προωθώντας την περιοχή, οι υπεύθυνοι του γλυπτού -η English Heritage, ένας "οργανισμός διαχείρισης προστατευμένων τοποθεσιών"- κατηγορήθηκαν από τους ντόπιους για "Disneyfication", εγκαταλείποντας την πλούσια ιστορία της Κορνουάλης υπέρ της μυθικής ιστορίας. Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν ο οργανισμός προσέλαβε έναν καλλιτέχνη να χαράξει το πρόσωπο του μάγου Μέρλιν σε ένα βράχο.


Για το λόγο αυτό, ο Eynon και ο οργανισμός είναι προσεκτικοί δηλώνοντας ότι το επιβλητικό γλυπτό αναφέρεται στο γενικό βασιλικό παρελθόν του Τίνταγκελ και όχι ειδικά στον βασιλιά Αρθούρο.


Η τοποθέτηση του γλυπτού δεν ήταν κάτι το εύκολο. Στην πραγματικότητα, το Gallos -που είναι η λέξη στην Κορνική για την "εξουσία"- έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο και έπειτα τοποθετήθηκε προσεκτικά στη μόνιμη θέση του.

Η δημιουργία του:




από: my modern met

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου