Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Το μουσείο των βρικολάκων και των θρυλικών πλασμάτων


Στο Παρίσι μπορεί κανείς να βρει την μακάβρια συλλογή του Jacques Sirgent, ενός έμπειρου μελετητή των απέθαντων και των παγίδων τους.



Στο τέλος των μονοπατιών στο κέντρο της κοινότητας (κομούνα) Les Lilas στο Παρίσι, μια μαύρη και πορφυρή πόρτα οδηγεί σε έναν ανατριχιαστικό κήπο που μοιάζει με νεκροταφείο. Πλαστικές νυχτερίδες και κανονικά ανθρώπινα απομεινάρια κρέμονται στα δέντρα. Μόλις έχετε μπει στο Le Musée des Vampires, το Μουσείο των Βρικολάκων.


Η ιστορία αυτού του μοναδικού μουσείου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια. Ο Jacques Sirgent, ένας εκκεντρικός αλλά μελετητής και γνώστης και εξειδικευμένος στα μακάβρια θέματα, άνοιξε το "Μουσείο των Βρικολάκων και Θρυλικών Πλασμάτων" για να δείξει την αφοσίωσή του στην έρευνα των βαμπίρ, του εσωτερισμού και της δυτικής λαογραφίας.

Σε ολόκληρη τη ζωή του, ο Sirgent συνέλεγε και μετέφραζε σπάνια κείμενα αλλά και διάφορες πληροφορίες για τη δαιμονολογία και τα δόγματα που τα δημιούργησαν.

Ο επισκέπτης του μουσείου, καθισμένος άνετα σε έναν πορφυρό βελούδινο καναπέ, θα ακούσει ιστορίες για τα νεκροταφεία του Παρισιού που κάποτε γινόντουσαν βαμπιρικές τελετουργίες, αλλά και για τη μεσαιωνική χριστιανική ιεραρχία και την σταυροφορία της ενάντια στην αμαρτία και την "κανιβαλική μαγεία" ή τις αιώνιες δεισιδαιμονίες για τους Απέθαντους.


Το μουσείο διαθέτει ένα κιτ για φονιάδες των βρικολάκων, συλλεκτικά αντικείμενα, αντικείμενα του Δράκουλα και παλιά βιβλία που μπορεί να γίνουν σκόνη αν τα αγγίξει κανείς.

από: atlas obscura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου