Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το τεράστιο γλυπτό ενός λιονταριού από έναν και μόνο κορμό


Χρειάστηκαν 20 άνθρωποι και 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί



20 άνθρωποι χρειάστηκαν πάνω από 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί από έναν και μόνο κορμό δέντρου το γλυπτό ενός λιονταριού που έχει τίτλο "Oriental Lion" (Ανατολικό Λιοντάρι). Επικεφαλής της ομάδας των γλυπτών ήταν ο γλύπτης Dengding Rui Yao. Το γλυπτό βρίσκεται στην Fortune Plaza Times Square στην πόλη Γουχάν της Κίνας, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.


Οι καλλιτέχνες εργάστηκαν στο τεράστιο γλυπτό αρχικά στη Μυανμάρ και μετά, τον Δεκέμβριο του 2015, ταξίδεψαν κάτι παραπάνω από 3.000 μίλια, μέχρι την Κίνα. Με μήκος 14,5μέτρα, ύψος 5 και πλάτος 4 μέτρα, το γιγαντιαίο λιοντάρι είναι το μεγαλύτερο γλυπτό από ξύλο στον κόσμο σύμφωνα με Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.


Είναι άγνωστο αν το δέντρο από το οποίο φτιάχτηκε το γλυπτό προέρχεται από την Κίνα. Αν προέρχεται από την Κίνα, είναι πιθανότατα μια Μετασεκόια (γένος φυλλοβόλων κωνοφόρων δέντρων της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών. Το είδος Μετασεκόια η γλυπτοστροβοειδής του γένους είναι ενδημική στην περιοχή Σιτσουάν-Χουπέι της Κίνας.


Η χρήση του λιονταριού έγινε δεδομένης της σημασίας του εν λόγω ζώου στην κινεζική κουλτούρα. Ως σύμβολο εξουσίας, χρησιμοποιείται συχνά σε πύλες παλατιών, ναών και τάφων για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα. Το εν λόγω γλυπτό έγινε αμέσως το αγαπημένο νέο μνημείο της πόλης.


από: Woodworking Ideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου