Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ένα κάστρο στην Τσεχία που ο μύθος το θέλει να χτίστηκε πάνω από μια πύλη της Κόλασης


Το μεσαιωνικό κάστρο Houska λέγεται ότι χτίστηκε για να εγκλωβίσει τους δαίμονας.



Στο δεύτερο μισό του 13ου αιώνα, χτίστηκε ένα μυστήριο γοτθικό κάστρο. Δεν βρισκόταν κοντά σε νερό, ούτε ήταν στρατηγικά σημαντικό και δεν φαινόταν να κατοικείται. Τότε, για ποιο λόγο χτίστηκε; Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, για να παγιδέψει δαίμονες.

Το παρεκκλήσι - πηγή

Υποτίθεται ότι κάπου στα βουνά της Τσεχίας, στην περιοχή Liberec, είχε ανοίξει μια πύλη της Κολάσεως. Στο χωριό Blatce, που βρίσκεται 47 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Πράγας, χτίστηκε αυτό το κάστρο, γύρω από αυτή την πύλη, ενώ ακριβώς πάνω από την πύλη, χτίστηκε ένα παρεκκλήσι, για εμποδίσει τους δαίμονες από το να ξεχυθούν από τον κάτω κόσμο.

Τοιχογραφία μέσα στο κάστρο - πηγή

Η λαογραφία λέει ότι η υποτιθέμενη πύλη είναι τόσο βαθιά που κανείς δεν μπορεί να δει το κάτω μέρος της και όσοι προσπάθησαν να μπουν στο σκοτεινό άνοιγμα συνάντησαν δαιμονικά υβρίδια ανθρώπων με ζώα. Ο κόσμος ισχυρίζεται ότι, κοντά στο κάστρο, δεν ξεκινούν τα αυτοκίνητα και παράξενα ζώα που αιμορραγούν περιφέρονται στην περιοχή μετά το σκοτάδι ακόμη και σήμερα.

Στην πραγματικότητα, το κάστρο χτίστηκε ως διοικητικό κέντρο ώστε να επιβλέπεται η διαχείριση των βασιλικών κτημάτων υπό τις διαταγές του ηγεμόνα της Βοημίας, του αποκαλούμενου σιδηρού και χρυσού βασιλιά, Ότακαρ Β' (τσεχ. Otakar II). Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί κατέλαβαν το κάστρο και υπάρχουν πολλοί μύθοι για τις υποτιθέμενες μυστικές εμπλοκές τους εκεί.

Σε αυτό το φρεάτιο υποτίθεται ότι βρέθηκαν ναζί στρατιώτες - πηγή

Το κάστρο είναι ανοικτό στους επισκέπτες, όπου μπορεί να δει κανείς την αίθουσα υποδοχής των ιπποτών, το εκκλησάκι που καλύπτει την υποτιθέμενη πύλη της Κολάσεως και να θαυμάσει τις παλιές τοιχογραφίες που κοσμούν τα τείχη του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου