Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Stuckie, το μουμιοποιημένο σκυλί


Πριν από πενήντα χρόνια, ένα σκυλί ανέβηκε ένα δέντρο κυνηγώντας ένα ρακούν ή κάτι τέτοιο. Δεν κατέβηκε ποτέ.



Είκοσι χρόνια μετά, κάπου σε ένα δάσος στην πολιτεία της Τζόρτζια των ΗΠΑ, μια ομάδα ξυλοκόπων έκοψε μια βελανιδιά. Όταν έκοψαν τον κορμό, ανακάλυψαν το μουμιοποιημένο σώμα ενός σκύλου. Προφανώς, ο σκύλος είχε κυνηγήσει το θήραμά του μέσα ένα κοίλωμα του δέντρου, όπου και κόλλησε, και πέθανε από ασιτία. Οι ξηρές συνθήκες μέσα στο κοίλωμα του δέντρου επέτρεψαν στο σώμα του σκύλου να στεγνώσει χωρίς να σαπίσει. Ο αέρας, που ανέβαινε προς τα πάνω, έπαιρνε μακριά τη μυρωδιά του νεκρού ζώου, οπότε δεν προσέλκυσε άλλα πλάσματα ώστε να το φάνε. Το οξύ της δρυς, το οποίο είναι φυσικό αποξηραντικό, βοήθησε επίσης στο να απορροφηθεί η υγρασία και να σκληρύνει το δέρμα του ζώου.


Οι ξυλοκόποι δώρισαν ολόκληρο τον κορμό με το μουμιοποιημένο σκυλί σε ένα μουσείο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της δασοκομίας, όπου παραμένει ακόμα και σήμερα εκτεθειμένο.


Για είκοσι χρόνια, ο σκύλος ονομαζόταν απλά "ο μουμιοποιημένος σκύλος". Αλλά το 2002, το μουσείο διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για να δοθεί ένα όνομα στο σκυλί. Επιλέχθηκε το "Stuckie" (Κολλημένος). Το 4χρονο σκυλί, από τότε είναι γνωστό μα αυτό το όνομα.

από: amusing planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου